ISKALLA HANGÖ I VINTERKLÄDER

Jag märker att jag varit nere i en dipp gällande inspirationen. Ju mer dagarna blir ljusare, desto mer kommer inspirationen tillbaka. Plötsligt känns det lite extra kul att ställa sig och baka, stå ute i iskall blåst och fota samt skriva i massor. Kan du som läser känna likadant?

Dessa bilder är tagna i tisdags när det var riktigt vintrigt klimat i Hangö. Jag gick ut till stranden och gick loss med kameran i några minuter. Den starka vinden gjorde att det kändes som att det var minst minus trettio grader. Att fingrar, öron och tår frös till is var ett faktum, men så värt det med tanke på hur kul det var att fota. Fastnade totalt för hur vackert havet var. Alldeles isigt närmast stranden, och öppet längre ut. Hangö klär sig väl i vintriga kläder. 

Till vänster om dessa hus ligger Lejonstranden. En strand som för med sig många minnen från min tonårstid. Här har jag både badat som ung men även suttit sena kvällar med kompisar under regattan. Ju äldre man blivit desto mer har man undvikit denna strand under den klassiska Hangö-regatta helgen. Alla andra helger är den rätt fin den stranden, men inte under regattan, då håller jag mig gärna långt borta därifrån.

I tisdags såg Lejonstranden så kall och övergiven ut, som att den väntade på sommaren och alla glada badare. Det är något magiskt ändå att komma till en stad som man i vanliga fall endast besöker på sommaren. Allt är så tyst och stilla men ändå vackert. Som att den väntar på varmare tider, vilket ju stämmer. Det känns som att vi äntligen är på rätt sida och snart kommer stranden fyllas av ivriga badare igen. Nu ska jag iväg och träna efter en lång arbetsdag. Kram på er!