EN DAG MED MÅNGA SIDOR

Vändag, Alla hjärtans dag - ja vad ska man egentligen kalla denna omtyckta men samtidigt för många en väldigt jobbig dag. När jag bodde i Sverige tyckte jag denna dag var rätt jobbig, speciellt om jag då var singel. Där var det väldigt uppladdat kring blommor, kärlek, hjärtan med mera. Mest var det nog jobbigt för att jag inte var van vid allt det, eftersom vi i Finland främst firar vändag framför Alla hjärtans dag.

Jag tycker denna dag är fin på många sätt, men har förståelse för att alla inte tycker det. Jag tycker det är fint att fira kärlek i alla dess former men tycker det känns trist om denna dag för med sig olyckliga miner eller press för någon. Ibland är jag rädd för att vi glömt själva poängen med denna dag - att fira kärleken. Inte att fira vem som kommer fram med finaste överraskningen eller vem som går på exklusivaste middagen.

I Finland firar vi som sagt vändag och jag tycker detta är ett fantastiskt koncept, för då kan du välja själv om du vill uppmärksamma din partner, familj eller vän, eller varför inte allihopa på en gång. För ett tag sedan fick jag hem ett kuvert på posten som hade texten "Öppnas på Vändagen" fint nerskrivet på baksidan. Sedan dess har jag väntat och längtat att få öppna detta kuvert.

Som ni säkert kunde gissa var det de första jag gjorde idag att slita upp kuvertet. Där inuti låg en överraskning som fick mig att röras till tårar. Avsändaren var ingen mindre än Daniela och bestod av ett kort samt några bilder som hade var sitt citat på baksidan som hon förknippar med mig eller vår vänskap. Ett av citaten var bland annat "You make me believe in me". Det tycker jag var så himla fint sagt <3 Resten av citaten var lika rörande men de tänker jag hålla för mig själv som min egna lilla hemlighet.

Dessa ska nu hängas upp på mitt kommande fotovägg. Tack till finaste Daniela för en helt fantastisk present som rörde mig till tårar. Du förstår nog inte hur mycket du betyder för mig <3

Ikväll firar jag vändag med min första vän Linn. Vi har hängt ihop sedan dag ett i mitt liv och hon är så himla viktig för mig. Bättre sällskap på vändagen kan man inte tänka sig. Det blev ett rätt känsligt möte i början eftersom Linus var väldigt nära även med Linn, så vi satt en stund och mindes honom och fina tider. Nu har vi torkat tårarna och ska ta oss till matbutiken för att laga ihop en fin middag och fira det vackraste som finns - vänskap. Ha en underbar dag kära ni, oavsett hur ni firar <3