GILLAR JAG MINA STUDIER?

Hej och glad måndag! Idag har min dag bestått mestadels av studier eftersom vi hade föreläsningar från 9-16.30. På förmiddagen hade jag en föreläsning i foto och på eftermiddagen i online media. Under online media föreläsningen, pratade vi mest om bildformat och egenskaper. Avslutade med en lekfull uppgift där man skulle göra en GIF i Photoshop.

Nu har jag ju studerat över ett halvår på Arcada så tänkte att det kunde vara kul med en liten uppdatering kring vad jag tycker om mina studier hittills. För er som inte riktigt hängt med studerar jag alltså medieanalys på Arcada. Studierna går på svenska och engelska och enligt upplägget ska det ta fyra år tills man är färdigutbildad medianom och för min del då medieanalytiker.

Under mitt första halvår på skolan har jag bland annat gått kurser i marknadsföring, visuell kultur, mediehistoria och just nu går jag en kurs som heter introduktion till medieproduktion. Alla mina kurser hittills har varit helt teoretiska medan medieproduktionskursen nu är mer praktisk.

Det jag gillar mest med just mina studier är att de är både teoretiska och praktiska. Jag gillar när man både lär sig ny fakta och teorier men även när man får släppa lös sin kreativa sida och framförallt utvecklas till att skapa ännu bättre material.

Som exempel vad vi gör just nu är bilden
ovan som jag tagit för en uppgift vi ska lämna in i morgon. I den bilden är tanken att man ska fånga en person anonymt men ändå ha personen närvarande i bilden. Dock kommer vi inte ta med just denna bild utan en liknande där man ser ansiktets konturer lite bättre.

Bilden nedan har Michelle, som är mitt par i uppgiften tagit. Här skulle vi fånga en bild med neutral exponering och som inte har något extra element i sig. Svårt att se allvarlig ut på bild sådär på beställning. Det vi håller på med just nu är väldigt grundläggande men det är ju för att det är första året av studierna.


Det är skönt att ha hittat både studier & jobb som jag verkligen trivs med och som dessutom går bra att kombinera med varandra. Jag har inte hittills upplevt att det varit för jobbigt att hinna med båda två eftersom vi inte har så mycket föreläsningar. Det som känns extra bra är att jag lär mig sådant i skolan som jag kan ta hjälp av på jobbet.

Något som jag fortfarande kan bli förvånad över är att jag faktiskt tycker det är roligt att vara på föreläsning och gå i skolan. Det vi går igenom och lär oss är sådant som jag tycker är otroligt intressant. För mig tog det ju flera år att hitta en linje som jag vill gå men nu känns det så värt det att jag lät mig själv ta den tid jag behövde för att komma på vad det är jag vill göra.

Summa summarum skulle jag säga att jag är väldigt nöjd med mina studier. Visst funkar en del administrativa detaljer lite halvtrögt men i det stora hela är jag nöjd, speciellt med ämnena vi läser om. Dessutom har jag fått helt fantastiska vänner tack vare studierna vilket såklart gör allt extra bra.

Om du som läser just nu går i tankarna av att söka in till studier och blev nyfiken på det jag studerar så är du hjärtligt välkommen att ta kontakt om du har några funderingar som jag kan hjälpa till med :) Hörs imorgon!
Ps. Bloggen verkar funka normalt nu för mig, men om ni fortfarande upplever att den är trög så får ni gärna hör av er och berätta så försöker jag kontakta portalen igen.