MITT JOBB - MIN KANDIDAT

Hej! Under de senaste månaderna har jag jobbat med något spännande och framförallt roligt. Jag har ändå valt att inte skriva exakt vad jag jobbar med, för att jag inte vetat hur. Det beror inte på att jag inte vill att ni vet vad jag jobbar med, utan för att jag inte vill att mitt jobb ska påverka bloggen. Det är nämligen så att jag igen jobbar inom politiken.

Politik är för mig en otroligt intressant och framförallt viktig del av samhället. Att igen få jobba i den branschen är fantastiskt roligt och givande, men så här ur bloggarsynvinkeln blir det lätt svårt. Jag vill att den här bloggen ska vara välkomnade och öppen för alla, oavsett vilken politisk åsikt ni har.

Det är klart att mina tankar och värderingar tydligt kommer fram här, vilket gör att det troligen inte är någon som har svårt att gissa vilket parti som står mig närmast. I år har vi ett presidentval i Finland och i morgon är det valdag. Därför har jag valt att skriva om mitt jobb i dag och därmed låta bloggen vara politisk för en dag. Det är nämligen så att jag fått äran att jobba med en presidentvalskampanj under de senaste två månaderna.

I november fick jag frågan om jag skulle vilja jobba för Svenska folkpartiet i Finland och Nils Torvalds presidentvalskampanj. För mig är detta ett drömjobb och jag tackade direkt ja. I december började jag sedan jobba för SFP med titeln producent för sociala medier.

De senaste två månaderna har varit otroligt roliga men också tunga. Jag har träffat massor med nya människor, både nyckelpersoner inom politiken men också olika sorters människor från hela Finland. Jag har rest runt i landet och fotograferat så mycket jag bara har hunnit. Jag har lärt mig väldigt mycket och framför allt har jag fått jobba med det bästa teamet man kan tänka sig.

Jag är otroligt glad för att jag fått möjligheten att jobba med detta och vet att det ger mig massor fina förutsättningar inför framtiden. Efter valet kommer jag fortsätta på SFP med liknande uppgifter, så det ser jag mycket fram emot. Det känns bra att jobba med partiet och framförallt att jobba för svenska språkets rättigheter. Dessutom är det inom mitt område, dvs media vilket gör det ännu bättre.

Avslutande vill jag berätta varför jag valt att rösta på Nils Torvalds och varför jag tror att han skulle vara utmärkt som Finlands nästa president.

- Nicke är en av de mest intelligenta och kloka människor jag någonsin träffat. Vi har spenderat många timmar tillsammans under de senaste månaderna och det har också inneburit att jag haft möjligheten att fråga honom en massa olika frågor. Jag kan verkligen intyga att detta är en man med mycket kunskap.

- Nicke uppmuntrar till nytänkande och framförallt språkkunskaper. Han jobbar hårt för det svenska språket i Finland och finlandssvenskarnas rättigheter, vilket för mig är en av de absolut viktigaste frågorna i politiken.

- Nicke kan både vara allvarlig och bestämd men har samtidigt en snäll och rolig sida. Han är bra på att lyssna och genuint intresserad av att höra vad människor har att säga. Dessutom har han öppet visat att han haft fel i sitt förflutna och att han har förändrats. Att erkänna att man haft ruskigt fel kan ibland vara väldigt svårt, speciellt om du har ett helt folk som har ögonen på dig.

- Under flera tal, speciellt till unga, har Nicke tagit upp diskussionen om sexuella trakasserier och kampanjerna som #metoo och #dammenbrister. Han har lyft upp det på ett värdigt sätt och visat att det måste bli ett slut på detta. Nicke är även öppen feminist och det är viktigt för mig att kandidaten jag röstar på är det.

Skärmdump från Vasabladets sida.
Så nu vet ni vad jag pysslat med den senaste tiden, och kanske även har en större förståelse för varför bloggen fått lida lite, hehe. Imorgon kommer det vara nervöst under valvakan :) Ha en fin kväll, kram!