FRÅN TÄRNABY TILL HELSINGFORS

Hej och glad fredag! Jag vet att jag skrev om flytten igår, men vill ändå skriva lite om samma ämne eftersom det är mycket tankar som snurrar kring den. Som ni vet har ju mycket ändrats i mitt liv under senaste åren och när jag tänkte på det, kom jag på hur olika sorters platser jag bott på bara under två års tid.

För lite över ett år sedan bodde jag ännu i en by, med under 500 invånare. Där var naturen rakt utanför dörren, en gång stod det till och med en älg rakt utanför mitt sovrums fönster. Nästa vecka flyttar jag till kärnan av Helsingfors som har ett invånarantal på ca 635 000 (år 2016). Man kan minst sagt säga att det skiljer sig rejält mellan ca. 500 och 635 000.

Jag började fundera på vad som passar mig bättre, storstadslivet eller att bo i en mindre by. Fastän jag trivs superbra i naturen så kan jag ändå konstatera att storstadslivet får mitt hjärta att dunka lite extra. Jag gillar att gå omkring på stadens gator och se hur det är liv och rörelse runt omkring mig. Jag gillar att ha mina favoritkaféer nära och att det alltid finns något man kan gå och se på eller göra. Det blir helt enkelt aldrig tråkigt när man bor i en storstad.

Ibland saknar jag att vara så nära naturen som man är i Tärnaby. Lugnet man upplevde där var väldigt rogivande. Dock känner jag att en flytt till Helsingfors inte kunde komma lämpligare än såhär. Hagalund har varit en bra mellanlandning mellan Tärnaby och Helsingfors. Jag tror att det hade kommit lite som en chock om jag genast hade flyttat in till centrumkärnan efter att ha bott såpass länge i Norrland.

Nu känner jag mig dock mer än redo. Helsingfors är verkligen en av mina favoritstäder. Jag tycker om att Helsingfors inte är en så stor stad men att det ändå är en stad som lever. En stad som dessutom är väldigt vacker och belägen vid havet. Jag gillar speciellt mycket de lite äldre husen i Helsingfors. Några dagar ännu och så är det flyttdags, börjar bli riktigt taggad nu! Ha en fin kväll allihopa, kram.

Min favoritstad <3