ÅR 2017 - EN BERG OCH DALBANA

Jaa hörni, år 2017 blev helt klart en berg & dalbana för min del. Året började rätt jobbigt när jag precis varit tvungen att lägga ner min idrottskarriär och hela januari gick ganska långt till att vänja sig vid tanken, hämta hem alla saker från Sverige, flytta in i nya lägenheten och söka jobb. Sedan fick jag mitt jobb på SU som helt klart piggade upp vardagen.

För mig var det både roligt och jobbigt att bygga upp en helt ny vardag åt mig. Roligt för att jag fick umgås mycket med mina vänner och familj. Roligt för att jag jobbade med något jag verkligen tyckte om och att hitta nya saker i livet som kändes intressanta att prova på. Jobbigt för att man saknade det gamla och framförallt för att mycket av min tid gick åt till saker jag inte kunde påverka. Under första halvan av 2017 tappade jag nog lite bort mig själv, lät andras känslor & liv gå före mitt egna välmående.

Under sommaren skedde en stor livsförändring i mitt liv i och med att det var dags att gå vidare från mitt dåvarande förhållande. En ny sorts vardag byggdes upp och jag jobbade väldigt mycket för att spara ihop pengar för kommande höst som studerande. Kände mig rätt vilsen och trött. Spenderade de få lediga dagarna jag hade med vänner och på landet. Njöt extra mycket av dagarna när livet kändes enkelt och roligt, så som på bilden ovan när vi var på vår fina resa i Nice.

Fastän mycket var jobbigt under året så hände det massor roligt också. Jag fick nya, helt underbara vänner bland annat Veronica, Daniela, Ellen, Sofia - ja vet ni så himla många så jag kunde göra ett helt inlägg om bara mina nyfunna vänner under detta år. Det om något har verkligen piggat upp året som varit. Många har kommit in i mitt liv med buller och bång och genast fått en viktig plats i mitt hjärta och jag hoppas de kommer hänga kvar livet ut. Så himla fina människor.

Förutom att jag träffade nya underbar vänner åkte jag på roliga resor, spenderade fina kvällar ihop med mina vänner och familjen. Jag gick på konserter och sjöng till livemusik. Njöt av vädret, av havet och av friheten. Fick studieplats, nya jobb och framförallt hittade jag tillbaka till mig själv, till glädjen och skrattet.

År 2017 har lärt mig mycket, framförallt hur otroligt viktigt det är att aldrig glömma bort sig själv och att aldrig ge upp, för till sist löser sig allt, på ett sätt eller ett annat. Det har lärt mig att jag aldrig ska släppa taget om den positiva biten i mig, för det är den som tagit mig igenom mycket. Att man alltid ska tro på sig själv, våga utmana. Att ensam inte är starkast och att delad glädje verkligen är dubbel glädje. Att livet har sina vändningar och att man alltid lär sig något i slutändan.


Det jag är mest tacksam över under detta år är för de fantastiska människor jag har runt mig, både såna som varit med länge och de som är rätt nya i mitt liv. Jag är tacksam för att jag har hittat just det jag vill göra med mitt liv så som det känns nu. Jag är tacksam för att jag hittat tillbaka till mitt glada jag, den som njuter av livet till fullo. Jag är tacksam för de nya möjligheterna jag fått prova på under årets gång. Jag ser fram emot ett nytt år med massor nya minnen och händelser och framförallt ser jag fram emot att få dela med mig av det till er fantastiska människor som kikar in här varje dag och läser <3

År 2018 jag är redo för dig!