ATT VÅGA SKRIVA OM KÄNSLOR

Vet ni vad jag lovat mig själv att göra mer år 2018? Jo att både skriva och prata mer om känslor. Visst kan jag tycka att jag redan gör det, men jag tror faktiskt man aldrig kan göra det för mycket. Det behöver nödvändigtvis inte vara svåra eller jobbiga känslor, utan om alla sorts känslor. Fina, jobbiga, glada, förvirrade, ledsna - ja ni fattar.

I feedbacken jag fick av er som läser var det en läsare som önskade att jag skrev mer om just känslor, om även de lite mer känsliga ämnen och om sånt som de flesta inte skriver så mycket om. Enda sedan jag läste den kommentaren har jag funderat mycket på det. Vad för sorts ämnen är det som det inte skrivs om så mycket? Hur kan jag bidra?

Som jag skrivit flera gånger förut, känner jag verkligen att en del i mitt livs mening är att sprida glädje och energi åt andra. Hjälpa andra att våga prata om det som känns stort och läskigt, och det är ju delvis en orsak till att jag överhuvudtaget skriver denna blogg.

Jag hoppas att jag på något vis kan bidra till att någon känner sig gladare och får en massa inspiration och energi. Eller att ni kanske vågar prata om sådant som är svårt, eller helt enkelt att någon känner sig mindre ensam i sina egna känslor. Därför har jag funderat mycket på den kommentaren, hur man kan göra det på bästa sätt. (Har ni tankar & tips kring detta så får ni supergärna maila eller kommentera detta inlägg<3)

Att prata och skriva om känslor & upplevelser är inte lätt och kanske även en orsak till att många helt och hållet inte skriver och pratar om det. Jag tycker också det är svårt, men kan ändå känna en väldigt tydlig linje kring när något är personligt men ändå inte privat. Jag har alltid varit noga med att skilja på dessa två, för att aldrig behöva ångra något jag väljer att skriva om. Jag ser fram emot ett 2018 med många inlägg om viktiga ämnen och tankar från livets alla hörn, hoppas ni också gör det :) 
Vad tror du är orsaken till att många har svårt att prata om vad de känner?