VEM FIRAR JAG JULAFTON MED?

Godkväll! Livet börjar sakta men säkert lugna ner sig igen. De senaste månaderna har varit otroligt roliga men väldigt tunga. Det är verkligen välbehövligt med några dagars lov nu. Idag tänkte jag fylla i Sevendays jullista!

 • I år firar jag jul med: Med hela min familj det vill säga: Mamma & Pappa, min bror och hans sambo samt vår hund och sköldpadda. Sedan kommer min Pappas brors familj hit och så även Fammo och mina kusiners morfar Börje. Vi brukar alltid fira julafton tillsammans och brukar ha fantastiskt roligt ihop. Totalt blir vi tolv personer som samlas runt bordet under julafton.

  Det här finns alltid på julbordet: Gravad lax, rom, potatis, hackad rödlök, julbröd, ostar - ja hörni det kommer bli väldigt långt om jag ska börja räkna upp allt. Våra julbord brukar alltid andas pur magi, det finns så himla mycket gott! Jag äter oftast mest under förrätten när det är fiskbord och brukar ta det lugnare med lådorna. Äter ju inte skinka så därför passar det utmärkt att äta sig mätt redan vid förrätten hehe.
 • Min juldagsmorgon ser ut så här: Vet inte om denna egentligen menar först den 25.12 men jag tänker köra på julaftonsmorgon istället, för det är verkligen en höjdpunkt för mig. Då brukar vi samlas hela familjen runt frukostbordet, äta magiskt god julgröt och bara ta det lugnt. Så härligt. Dessutom brukar vi öppna den första presenten då så det är lyxigt.

 • Tre saker som julen måste innehålla: Familj & släkt, julmat och tid att umgås i lugn och ro.

 • Min bästa julsång: Hmm.. Har många favoriter men föredrar lugna, så som Jul, jul, strålande jul och Giv mig ej glans ej guld ej prakt.
 • Det här är jultradition hos oss: Frukosten som jag berättade tidigare om och så äter vi alltid middag tillsammans med familjen och släkten på kvällen. Dessutom brukar vi alltid laga fina pepparkakshus. Så brukar vi också ha rim på varje paket, som man får försöka ta hjälp av när man ska gissa vad man fått!

 • Så här klär jag mig på julafton: I min nya svarta Frolla klänning som jag bloggade om tidigare i veckan. Så tänkte jag ha fina smycken till och locka håret.

 • Min bästa julfilm: Hehe här måste jag erkänna att jag aldrig kollar på film under julen. Under min barndom kollade vi överlag lite på film, så har aldrig haft någon jultradition som skulle inkludera en film. Har man några favoritfilmer får man med andra ord gärna tips om dem för chansen att jag sett dem är väldigt liten!

 • Vår gran ser ut så här: Den får ni se efter julen istället. Stackarn ser så ensam ut nu när det inte finns några paket. Lovar att fota den på julafton istället när det åtminstone finns några paket under granen. Väldigt vacker är den i varje fall!
 • Det sämsta med julen: All hysteri. Gillar inte alls att höra hur folk stressar i dagar för att hinna med alla möjliga grejer som ska fixas till julen. Enligt mig ska julen vara ett tillfälle att umgås med sina nära och kära, äta god mat och ta det lugnt. Man behöver inte ha allting tip top eller ha 1000 olika julklappar.

 • Det bästa med julen: Gemenskapen och den goda maten. För mig är julafton en väldigt speciell kväll, eftersom det är sällan vi är samlade hela gänget. Dessutom träffar jag mina kusiner från mammas sida också under julen och så mina morföräldrar vilket inte heller blir så ofta, så det uppskattar jag, att träffa släkten.

  Det var lite mer om min jul. Hur firar ni julen i år, eller firar ni alls jul? <3