HEM VID MIDNATT

Hej på er! Jag sitter i tåget påväg tillbaka hem efter tre intensiva men roliga arbetsdagar. Just nu är tåget i Karleby och kommer fram till Helsingfors inatt. Av någon anledning jobbar jag alltid effektivt i tåg, så ska försöka få gjort mycket under min sju timmar långa resa hem.

Jag har varit väldigt förkyld under hela veckan så tänkte passa på att ta en liten sovmorgon imorgon. Mitt första program börjar först klo 10.15 så får sova lite extra i varje fall, det kommer behövas! Längtar så mycket efter min egna säng, alltid extra skönt att sova hemma efter några dagar på resa.

Bildkälla: Här

Under min arbetsresa har jag bott på hotell och därmed ätit på restaurang eftersom det inte varit möjligt att själv laga mat. Vet ni vad som gör mig glad i hjärtat? Jo att det finns flera vegetariska alternativ på nästan alla restauranger nuförtiden!  Dessutom är det inte tråkiga rätter som typ grönsallad med mozzarella (fastän det också såklart kan vara supergott om det är välgjort) utan mer spännande rätter. Igår åt jag tillexempel en lätt rökt tofu med palsternacks-rösti och honungsglaserad sötpotatis. Till det hela marinerade körsbärstomater, underbart!

Hörni på tal om vegetarisk mat så måste jag tipsa om en artikel/krönika som jag varit med i. Det är Nathalie Aurén som intervjuat mig och artikeln handlar mycket om min syn på vegetarisk mat och varför jag äter mestadels vegetariskt. Den publicerades rätt länge sedan men det har hänt så mycket senaste tiden så har totalt glömt bort att tipsa om den, ni hittar den HÄR.

Från jobbet kommer jag få jullov troligen imorgon eller på fredag, beror lite på hur snabbt jag blir klar. Dock blir jag inte ännu helt ledig eftersom jag har en hel del skoluppgifter och tenter som ska skrivas, men snart så! Tänkte försöka få mycket gjort imorgon så att jag kunde vara någon timme ledig på fredag och lördag. Skulle vilja strosa runt i Helsingfors lite, är så himla fint där just nu. Kolla nu bara på bilden ovan som jag tog i måndags, så vackert. Nu ska jag ta tag i studierna, kram!