Tillbaka

Kardemummagröt med blåbär

Idag vill jag visa er min favoritfrukost som jag ätit i princip varje dag i över en månads tid. Förstår inte hur jag inte tröttnar. I oktober skrev jag om mitt recept på Chokladgröt med hallon (klick). Måste nästan säga att denna är ännu godare, så välfungerande smakkombinationer. Jag har gjort den på både havre & råg så välj enligt smak. Nu till receptet!

Kardemummagröt med blåbär

Recept en portion

​1/2 banan

1 dl havregryn eller rågflingor

1 dl blåbär (lätt frusna)

1 kryddmått kardemumma

1 kryddmått bakpulver

1 krydmått kanel

1 ägg

Mosa bananen i en skål så att det inte finns några stora bitar kvar. Tillsätt havregryn / rågflingor samt alla kryddor. Rör om så att allt fördelar sig jämnt.

Tillsätt ägget och blåbären, rör om. Lägg i en skål och ställ in i micron på full effekt i 1 minut och 30 sekunder. Servera genast!

Ps. Den gula färgen på min gröt kommer från att jag använder ekologiskt närproducerade ägg. Jag rekommenderar verkligen alla att bara köpa närproducerade och ekologiska ägg från fritt gående höns, både för smakens och djurens skull.

Fler recept inom samma kategori:

  • Powergröt med ägg, blåbär och kardemumma

    Powergröt med ägg, blåbär och kardemumma

    Klassisk havregrynsgröt med en tvist i och med blåbär, frön och kardemumma. Gröten innehåller extra protein i och med att ägg tilläggs på slutet.

  • Chokladgröt med hallon – utan socker

    Chokladgröt med hallon – utan socker

    Frukostar och mellanmål som går snabbt att tillaga är bäst, såsom denna chokladgröt med hallon. Sockerfri och fullproppad med bra näring.

  • Overnight oats-och chia med nektarin

    Overnight oats-och chia med nektarin

    Overnight oats och chia med nektarin är den perfekta frukosten när du inte har många minuter extra på morgonen. En lite mer avancerad version av den klassiska chiapuddingen där jag kombinerat både yoghurt och kokosmjölk. Gott & mättande!

Kommentarer

Skriv din kommentar här

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *