SAKNAR SOMMAR

Första gången på flera år upplever jag en annorlunda vinter. Ingen snö, kyla eller ljus. Mörka gator men som tur mycket julljus som gör saken betydligt lättare. Dock är det en stor omställning, minns inte senast jag spenderat en hel december månad utan snö.

Min dator håller på och sprängas på grund av att den är så överfull med bilder. Satt och gick igenom bilder för att kunna sortera dem bättre och flytta över dem till en extern hårddisk. Snubblade in på bilder från i somras och fick en så himla längtan efter finsk sommar. Antar att jag inte är den enda?

Jag börjar verkligen förstå dem som brukar resa bort såhär års, för visst hade det varit härligt med sommar och värme. Eftersom jag alltid upplevt en ordentlig vinter har jag aldrig känt ett så stort behov av att komma iväg, jag gillar verkligen de fyra årstider vi har lyckan att ha här i Norden. I år är det dock annorlunda när det inte verkar vilja bli någon ordentlig vinter här i Helsingfors. Känns som att det fortfarande är höst trots att det är December haha.

Samtidigt vill jag inte klaga, men tänker att man ändå får längta. Jag har alltid försökt att inte låta väder påverka mitt humör, för det är ju något man verkligen inte kan göra något åt. Regnar det så finns det paraply och regnkläder och är det kallt så finns det varma kläder. Så enkelt är det ju egentligen. 

Ibland är det dock skönt att drömma sig bort och kolla tillbaka på gamla bilder. Håller tummarna för att vi snart får uppleva lite vinter och framförallt för att våren och sommaren blir varm och solig. 

Brukar du som läser resa bort såhär års?