SKRIVER JAG EN BOK?

Jag har fastnat i något nytt men ändå gammalt. Jag har alltid skrivit mycket, låtit fingrarna flyga fram över tangentbordet. Jag brukar skriva rätt mycket för hand i skrivböcker också. Då handlar det mer om mina personliga upplevelser, mycket känslor, vad jag går igenom, både positivt som negativt. Det hjälper mig att få ordning på tankarna, att slappna av, att komma till beslut och helt enkelt att rensa lite.

Under hela detta år har jag skrivit mycket. Hur mycket har gått i perioder. Oftast blir det några meningar på ett papper, som kanske egentligen inte är så lätta att förstå, men som beskriver mina känslor. Jag brukar gå tillbaka och läsa dem ibland. Läsa det som jag skrivit för en månad sedan och det jag skrivit nu. Jämföra, skratta och ibland även bli ledsen över det jag upplevt. Oavsett så mår jag alltid bra när jag skriver, det är avkopplande på något sätt.

Enda sedan jag läste Michaela Fornis böcker har jag tänkt att jag vill skriva något liknande. Skriva något som är så naket och känslofyllt. När jag tänker efter har jag egentligen redan gjort det, fyllt sida efter sida med meningar. Det är mycket glada meningar, mycket stora meningar och även en del ledsna. Igår när jag skrev ner mina tankar, precis innan jag skulle sova, funderade jag vad jag höll på med. Håller jag på att skriva en bok eller vad är det frågan om?

En del av mig skulle vilja publicera allihopa, för jag själv har fått så mycket hjälp av Michaela Fornis böcker, så då tänker jag att kanske någon annan skulle kunna få hjälp av mina texter. Inte för att de är lika som Fornis texter. Utan mer för att de är ärliga, baserade på riktiga händelser. Samtidigt blir jag livrädd av bara tanken att någon skulle läsa mina texter, så det får nog vänta lite. En dag kanske jag tar mod till mig. Det får vi se. Fortsätta skriva kommer jag göra oavsett vad det blir av skrifterna.

Det är även något jag rekommenderar just dig att göra. Bara skriva av dig, eller måla, något som du gör automatiskt utan att behöva tänka så mycket. Det är skönt att rensa lite och kul att läsa i efterhand.
Skriver du som läser någon form av dagbok eller hur gör du för att rensa tankarna?