FINLAND 100 ÅR

I ett helt år har det pratas om Finland 100 år och idag är det äntligen Finlands 100:onde självständighetsdag. Stort grattis åt Finland och alla oss!

Under mitt snart 24 år gamla liv har jag bott 17 av dem i Finland + varje sommar under de åren jag bodde utomlands. För mig har Finland alltid varit mitt hem. Varenda gång någon frågat var jag kommer ifrån har jag sagt Finland, oavsett vilket land jag bott i för tillfället.

Många känner ibland att de är trötta på Finland, de vill bort, känna något nytt. "Här händer ingenting" brukar många kommentera. Då brukar jag råda dem att resa iväg, kanske bo i ett annat land i några år. För när man är borta från Finland ett tag, så förstår man att uppskatta hur fruktansvärt bra vi har det här. Det är inte fel på Finland utan att man helt enkelt är i behov av en förändring.

Fastän jag bara bodde i grannlandet så började jag efter ett tag längta tillbaka hem. Jag känner mig stolt och ärad att få kalla detta fantastiska land för mitt hem. Vi bor i ett tryggt land med fantastiskt utbildning & sjukvård. Dessutom är det så himla vackert och jag tror vi ibland tar vårt land lite för givet. Så idag tycker jag vi är extra stolta och tacksamma för landet vi har lyckan att kalla vårt hemland.

Ikväll firar jag Finlands självständigthet på bästa möjliga sätt nämligen med självständighetsbal på Nylands Nation. Bättre än så kan man nog inte fira att Finland fyller hela 100 år!