VÅGAR DU SÄGA FÖRLÅT?

Jag tror inte det finns många människor här i världen som aldrig gjort, sagt eller behandlat någon fel någongång. Kanske man varit trött och less efter jobbet och fräst åt sin familj eller partner, helt utan anledning. Eller så har man varit taskig och verkligen ångrat sig efteråt.

I bråk blir det lätt att man vräker ut sig något bara på grund av ren ilska. Personligen vet jag att jag verkligen måste fundera efter hur jag beter mig när jag är trött och hungrig. Den kombinationen gör att jag blir lättirriterad och speciellt som tonåring med hundratals hormoner som spökade kunde jag bli rätt galen, om någon i familjen började fråga om något känsligt just i det läget.

Nuförtiden har jag lärt mig att märka av situationerna när det lätt blir fel, fastän det egentligen inte skulle behöva bli det. Mina farozoner är som sagt när jag är trött och hungrig samt när jag blir upprörd. Jag är glad för att min temperamentiska sida lugnat ner sig rejält under de senaste åren.

Ibland kan det dock ändå bli fel och då finns det något som jag tycker alla borde bli bättre på, och det är att be om förlåt och verkligen mena det. Det kan ibland kännas jättesvårt men det är så viktigt. När man ber om förlåtelse så brukar det oftast kännas bättre för alla parter så det är verkligen något man inte ska glömma bort.

Vet inte varför jag kom på att skriva om detta just idag, men kändes som ett viktigt ämne att ta upp. Nu ska jag iväg till Linnea och äta jultårtor och plugga. Ha en fin kväll, kram!