#DAMMEN BRISTER

Ingen i Svenskfinland har väl kunnat gå miste om #dammenbrister som florerat i våra flöden. Som ni kanske redan kan gissa så tycker jag detta är så bra, så mäktigt att röster äntligen hörs. Samtidigt är det fruktansvärt hemskt att detta är vår verklighet, alla de hemska sakerna folk har varit med om. Det gör mig frustrerad och ledsen.

Jag känner mig dock hoppfull, för det känns som att vi äntligen är påväg åt rätt håll. Som att det händer saker hela tiden. Jag tycker @karolinaskaos skrev så tydligt och bra om detta idag, ni kan läsa hennes inlägg Nu brister dammen HÄR. Jag är stolt över alla som vågar dela med sig av sina upplevelser, över de som vågar säga att nu räcker det, över dem som kämpar emot, som är starka. Gå in på ASTRA (klick) för att ta del av många vittnesmål från Svenskfinland, jag lovar er att ni inte lämnar sidan oberörd. Vi hörs om några timmar, kram!

Tillägg: Ser att det pratas mycket om att detta problem endast skulle gälla Svenskfinland men jag tycker detta handlar om hela Finland. Jag väntar med spänning på att se hur övriga Finland engagerar sig i denna fråga!