LÄR KÄNNA VINTERMÄNNISKAN I MIG

Godkväll. Idag har det varit full rulle igen. Jag har hängt med Elins familj hela dagen och så träffade jag några kompisar som gick på samma gymnasium som jag. Så roligt att träffa dem igen, det var inte igår om vi säger det så. Eftersom jag nuförtiden bor i en storstad, så är det inte så ofta som jag kan ta fram "vintermänniskan" i mig. Nu har jag ju fått göra det och tänkte därför att det kunde vara kul för er att få lära er lite mer om den här sidan av mig.

- Jag har bott i Norrland i 6.5 år, mellan åren 2010-2016. Först fyra år i Gällivare som ligger i norra Norrland och sedan två och ett halv år i Tärnaby. Nu är det ett år sedan jag flyttade tillbaka till södra Finland.

- Jag älskar vintern, men fryser konstant under hela årstiden. Igår var det bara några minusgrader och jag hade på mig två stycken underställ, en dunjacka, en fleece och skaljacka och ändå frös jag! Helt galet. Så har det alltid varit och jag har provat alla sorts kläder men ändå fryser jag.

- De skönaste kläderna jag vet är underställ och täckbyxor samt någon mysig tröja. Så härligt att få gå omkring i det en hel dag.

- Jag tycker massor om halsdukar men är inget stort fan av mössor. Får verkligen tvinga mig själv att ha på mig mössa när det är kallt. Tycker de känns så instängt med mössa på något vis.

- Ett av det bästa jag vet är att sitta framför en brasa utomhus tillsammans med goda vänner, grilla mackor på elden och dricka kaffe. Finns inget mysigare.

- Jag älskar vinteraktiviteter som alpin skidåkning (såklart), köra skoter, åka skridskor osv. Blir helt tokig när jag får köra skoter, tycker det är så roligt! Det jag dock inte gillar är att åka längdskidor. Kan bero på att vi alltid fick göra det som små på Grankullas simhalls bakgård, vilket ju kanske inte var superkul.

- Jag har förfryst mina tår så illa att de en gång blev svart. Det var lite läskigt faktiskt.

- Jag kan ibland bli alldeles varm i hjärtat av att bara stå på ett fjäll och ta in naturen. Lyssna in tystnaden, hur det knakar i skogarna och se på hur hela naturen glittrar.

Det var några punkter om mig! Var det något ni inte visste om sen tidigare?:)