ALMA COAT BY NOOLAN

-- Detta inlägg är i samarbete med Noolan --

Godkväll kära ni. Idag vill jag prata om kläder. Jag tycker det är viktigt att hitta och använda kläder som du känner dig bekväm och fin i, som får dig att sträcka på dig lite extra. Dessutom vill jag hitta kläder som är hållbara, som inte skadat någon annan i tillverkningen (vilket tyvärr blir allt svårare) och som passar i många olika lägen.

När jag var på I Love Me mässan i Helsingfors stötte jag på det österbottniska märket Noolan och förälskade mig i deras kläder på en gång. Noolan prickar av alla punkter på min önskelista angående kläder, och idag kan jag med glädje dela med mig av samarbetet vi har börjat tillsammans.

Noolan grundades år 2000 av designer Marja Rak. Noolan är ett hållbart lifestyle brand som skapar snygga, tidlösa kläder för kvinnor, inspirerade av de nordiska landskapen. Alla produkter är gjorda av linne och ull, båda 100% naturliga material.

Under de senaste veckornas gång har jag träffat personerna bakom Noolan några gånger, och passade då på att fråga Marja vad tanken bakom Noolan är. Enligt Marja är dagens unga damer och kvinnor i behov av stiliga, eleganta och tidlösa kläder för alla lägen. Tanken med Noolan är att alla plagg ska funka lika bra till vardags som till fest och med hjälp av rätt accessoarer kan man piffa upp helheten beroende på om man ska på till exempel jobb eller fest. För Marja personligen är det viktigaste att kläderna sitter bra och att material och mönster passar ihop.

Det som jag tycker är så bra med Noolan är att kläderna är designade och producerade i Finland. Det känns rätt att använda kläder som är producerade i Finland. Samtidigt är varje klädesplagg av högsta kvalité, de är unika och sitter perfekt. Kläderna är hållbara vilket jag gillar väldigt mycket, tycker det är så mycket bättre att satsa på några plagg som verkligen håller än att överkonsumera, så som vi har en tendens att göra i dagens samhälle.

Jag har på mig kappan Alma i färgen Dark Grey, du hittar den på deras hemsida HÄR. Den är härlig speciellt nu när det är ruskigt ute, huvan har räddat mig flera gånger när det dragit om öronen. Jag gillar de stora fickorna och att den sitter så fint. Har använt den varje dag sedan jag fick hem den, en ny favorit hos mig.

Vi knäppte dessa bilder med Linnea för någon vecka sedan när det råkade vara soligt och fint utomhus. Måste säga att det var superkul att fota dessa bilder. Vi provade lite olika ställen och sätt att fota på och jag tycker vi lyckades riktigt bra! Det gör jag gärna om igen. Hoppas ni också gillar dem och att ni vill kika närmare på Noolans kläder.

Nu ska jag iväg på klassträff med min klass från lågstadiet. Tänk att man redan blivit så gammal att man börjar ha klassträffar haha. Kram på er!

Alla foton i detta inlägg är tagna av bästa Linnea Kankaanpää.

#nouwoutift #collaboration