FRUKOST PÅ CAFÉ KUUMA - GÖR VARDAGEN ROLIGARE MED LYXIGA MORGNAR

Tips på café du inte får missa i Helsingfors.

Igår började min dag på allra bästa sätt med frukost på Café Kuuma i Helsingfors. Som mitt sällskap hade jag Jenny och Veronica som jag lärde känna när jag jobbade på Svensk Ungdom. Det är så fint att man kan träffa så fantastiska vänner via sina jobb.

Eftersom vi alla tre hade program för dagen så bestämde vi att mötas upp tidigt på morgonen. Kuuma öppnar klockan 8.00 och vi bokstavligen hängde på låset med ett gäng andra kunder. Café Kuuma har verkligen lyckats med sitt koncept, hittills har det alltid varit fullsatt när jag varit där oavsett dag eller tidpunkt. Det om något är ju ett bra betyg. Jag har skrivit förut om Kuuma, då mera i recensionsform så om någon av er som läser är nyfikna kan ni kolla in inlägget Magiska Café Kuuma.

Mysig inredning på Café Kuuma
Tips på fantastiskt café i Helsingfors

Vi åt en fantastisk frukost och uppdaterade varandra om livet och vad som hänt. En morgon som denna ger verkligen vardagen en extra guldkant. Visst är det lite kämpigt att stiga upp tidigt men så värt det när man är på plats och kan bara njuta av maten och sällskapet.

Under frukosten pratade vi om vilket härligt sätt detta verkligen är att börja dagen med och att många kanske inte tänker på att man faktiskt kan börja dagen så här lyxigt även på vardagarna. Allt är möjligt med bara lite planering. Många caféer öppnar vid 7-8 tiden så om man bestämmer sig för att vara där direkt vid öppning, hinner man äta och umgås i lugn och ro och ändå ta sig till jobb / skolan relativt tidigt. Inget man kanske kan göra varje dag men någongång ibland.

God frukost på Café Kuuma i Helsingfors

Den senaste tiden har jag läst mycket inlägg om att många känner att vardagen känns så trist. Rutinerna bara följer varandra och det är mörkt och trist, inget kul händer. Jag tycker personligen att man i ett sådant läge kan försöka få in morgnar som denna, som är lite lyxigare, lite mysigare, helt enkelt lite bättre än vanliga vardagsmorgnar. Det är såklart inte möjligt varje dag men om man till exempel unnar sig en sådan morgon varannan vecka så har man ju något att se fram emot och som bryter den vanliga rutinen.

Mycket och mättande frukost på café Kuuma i Helsingfors.

Det behöver inte alltid vara stora resor som bryter rutiner. Det kan vara lite mindre saker som ger minst lika mycket energi t.ex. frukost, yoga, en promenad med en vän osv. Det tycker jag verkligen man ska passa på att unna sig, om man bara har möjligheten. Frukost är på så sätt även bra, eftersom man då är pigg och inte hunnit bli påverkad av alla intryck man upplever under en dag. Ibland kan det kännas tungt att vara social efter en lång dag i skolan eller på jobb och då är det super att lägga in den sociala tiden på morgonen istället.

Ha en fin kväll, kram!