HUR VÅGAR MAN TA DE SVÅRA STEGEN?

"Jag vet inte om jag vågar." Den tanken har flugit i mitt huvud flera gånger. Enda sedan liten har jag varit en person som utmanat sig själv. Som inte alltid tagit den enkla eller den logiska vägen. Ibland har det lyckats, ibland något helt annat. Jag försöker alltid tänka igenom mina beslut innan jag tar dem. Jag har lärt mig den hårda vägen att svåra och stora steg kräver lite eftertanke för att resultatet ska bli bästa möjliga.

Jag tror vi alla människor är väldigt olika i hur vi upplever saker. För någon kan ett liv som jag strävar till, och som jag lever, vara helt totalt ointressant och de sista dom skulle vilja göra. För mig är det mitt liv och mina drömmar, och det jag vill göra. Jag ser det som att varje steg är en bit på vägen till något ännu större.

Jag tror man ska försöka jämföra sina beslut och sina steg, så lite som möjligt med andras. Istället bara jämföra med sig själv. Däremot tycker jag vi ska inspireras av varandra, och peppa varandra. Idag skrev jag på min instagram, ni hittar mig där på @ccorinnes, (följ mig gärna <3), att jag vill lyssna på de som peppar och inspirerar och strunta i de som drar ner och bromsar. Att jag vill vara en som peppar andra, som hjälper dem att våga ta de svåra men ack så modiga stegen.

Vilka de stegen är, måste var och en bestämma själv. Ett stort steg för mig, kan vara ett litet steg för någon annan. Men hur vågar man egentligen ta stegen? Jag tror att även här är det bäst att utgå från sig själv. Jag har under mitt liv hittat en strategi som funkar. En sorts lista med några punkter, som jag alltid brukar tänka utifrån. Sen bygger jag på dem, men detta är grunden. Den tänkte jag dela med mig av idag. Det blir ett hederligt skriftligt livsstilsinlägg med andra ord.

Min check-lista för att våga ta stora steg på bästa sätt

- Definiera vad det är du vill göra. För att kunna ta ett steg måste du veta vad det är du verkligen vill åstadkomma för resultat av steget. Luddiga svar som "göra något annorlunda" kan vara svåra att konkret ta.

- Fundera på följder, väg plus och minus. Skriv ner. Vad får du ut av att ta steget / beslutet? Vilka är konsekvenserna (om det finns några)?

- Bolla idéer med någon du litar på och som peppar dig. Som du vet att vågar säga sin ärliga åsikt. Med någon som vill att du ska lyckas.

- Sov på saken. Riktigt stora beslut kan ibland vara bra att låta smälta lite innan man tar det avgörande klivet. Ibland är det inte möjligt, men om det är, så tycker jag det är bra att låta det gå lite tid, men inte för mycket. Jag brukar lägga upp en tidsram, t.ex. 24 timmar. När tiden är ute, går jag igenom plus och minus pånytt och så tar jag ett beslut. Att vela fram och tillbaka hjälper oftast inte.

- Lyssna på ditt hjärta och din magkänsla. Har du förutsättningarna för att ta ditt svåra steg? Vill du verkligen göra det men vågar inte riktigt? Säger din magkänsla att detta är så rätt. Då säger jag bara: go for it. Våga satsa.

- Samla mod, ta ett beslut och gå in med hundra procent. När väl beslutet är taget är det bättre att ge sitt allt än att fundera fram och tillbaka. Ge dig chansen att verkligen prova. Lägg inte krokben för dig själv innan du ens har börjat.

- Kom ihåg att det ska vara lite spännande och läskigt att ta svåra steg. Våga satsa och våga ta snedsteg. Ibland funkar det inte och då är det bara så. Ingen klarar livet utan ett enda snedsteg. Om det visar sig att det inte går vägen, så är det inte så katastrof som det kanske känns. Se det som en lärdom och tänk hur du kan göra det bättre nästa gång. Att våga är modigt och häftigt, att ta risken att det inte lyckas är också det. Men provar du inte, så kan du aldrig veta om det skulle gå eller inte.

Med dessa ord önskar jag dig en fantastiskt start på veckan och ger dig, som funderar på att göra något stort beslut, en extra push med mod, du fixar det! ❤️