NI ÄR MAGI

En hederlig throwback till en underbar kväll i somras <3

Vet ni vad som är så magiskt att det är svårt att förklara? Jo vänner och hur de kan få en att känna så många olika känslor. Lycka, gemenskap, lugn, kärlek. Hur de kan få en att glömma vardagsbekymmer för en stund och bara prata, skratta och drömma stort. Hur man fylls av värme när man umgås med dem. Hur glad man blir av att höra om vad som händer i deras liv. Höra dem skratta och hur rörd man blir när de vill dela med sig av de stora sakerna i livet.

Den här veckan har jag bekymrat mig en del om olika saker som händer. Jag som nästan alltid känner mig glad, som känner hur livet pirrar i kroppen och som njuter av det mesta här i livet, har spenderat en hel del tid åt att grubbla på stora frågor. Det är såklart helt okej men energikrävande. Ibland kan det dock bli för mycket och den här veckan har jag verkligen märkt hur viktigt det är för mig att spendera tid med människor jag mår bra av att umgås med.

Visst går vi alla igenom saker och visst ska man grubbla ibland. Samtidigt är det så bra och skönt att pausa lite från allt grubblande. För min del har det lett till att jag kommit till insikten att det egentligen inte finns så mycket att grubbla över. Saker brukar lösa sig på ett sätt eller ett annat och jag väljer att hellre fokusera på det roliga och glada, på det som får kroppen att sprudla av glädje. Jag tror det är en av mina största styrkor. Jag försöker alltid se det positiva och inte oroa mig i onödan, fastän det ibland är betydligt lättare sagt än gjort.

När något tar mycket energi från mig, så som denna veckas grubblande brukar jag vara extra noga med att tillåta mig själv att jämka lite med saker jag måste få gjort och mer leva på känsla. Det gjorde jag bland annat idag, efter en förövrigt väldigt intressant föreläsning inom marknadsföring. Vid tolv bestämde vi en spontan lunchdejt med en av mina allra närmsta vänner och det gjorde så gott för mitt humör. Gav mig en massa energi till att kunna jobba ordentligt hela eftermiddagen och kvällen.

Dagens påminnelse? Bara för att en dag, vecka eller stund känns jobbig eller att humöret inte är på topp, behöver det inte innebära att allt är dåligt. Tvärtom. Då är det bra att hitta på och göra saker du vet att får humöret att svänga och lyckan att rusa i kroppen. Tillåt dig själv att grubbla och vara ledsen ibland men glöm inte bort att låta de positiva energierna strömma och ta större plats än allt det andra. ❤️