Guldkanter i mitt hem

- Detta inlägg är i samarbete med Come To Finland -

Godkväll kära ni. Hoppas ni haft en fin start på den nya veckan. Idag tänkte jag vi skulle prata lite mer om mitt hem, var ett tag sedan sist. När jag började projektet Mitt Hem, som jag skrivit om här i bloggen, bland annat HÄR kollade jag mycket runt på olika sidor och landade på sidan CometoFinland (klick) . Förälskade mig rätt snabbt i produkterna och ännu mer, när jag såg dem hemma hos min kompis mamma, där de pryder många av hennes väggar. Speciellt två produkter fastnade jag för, en av dem får ni se i framtiden och den andra ska jag presentera åt er idag. Det är nämligen så att jag har glädjen att göra ett samarbete med Come to Finland!

Vad är Come To Finland och hur ser företagets historia ut i korthet?
Come to Finland grundades av Magnus Londen. Företaget bildades genom att Magnus kom på, efter att ha fönstershoppat i Helsingfors centrum och förälskat sig i en originalaffisch från 1930-talet, att han ska bli affischjägare. Sen dess har han samlat på sig affischer som lett till att Come to Finland grundades. Come to Finland är ett företag som gör designprodukter baserade på finländska reseaffischer. Företaget växer hela tiden och är ett viktigt kulturprojekt. Varje affisch har sin egna historia, kultur och bakgrund. Nuförtiden säljs affischerna runt hela världen och pryder många hem. De olika produkterna går att hitta på deras hemsida (klick). Där kan ni hitta allt från affischer till kalendrar och postkort.

I och med vårt samarbete har jag fått inreda mitt hem med Come to Finlands härliga produkter. Det har varit kul att bläddra igenom deras katalog och besöka deras kontor, där jag gick omkring och beundrade alla produkter. Jag fick själv välja vilka produkter som jag tycker passar in hos mig, och en del av dem tänkte jag visa åt er idag, och de andra får ni se i framtiden. Vi börjar med två produkter som numera hittas på min vardagsrumsvägg hemma, nämligen de två inramade bilderna ovan.

Dessa två planscher kan ni hitta här och här. Jag valde att rama in dem i svarta ramar, för att ge dem en stark känsla i rummet och för att de skulle sticka ut lite. Dessa två tavlor betyder mycket för mig och tänkte dela med lite kring vilka känslor de väcker samt lite fakta bakom deras historia.

Tavlan till vänster heter Smörgåsbordet och påminner mig om havet och mitt intresse för mat. Samtidigt påminns jag även om min pappa, eftersom det råkar sig att det är pappas gamla arbetsgivare som är skriven på tavlan. När jag var liten åkte vi mycket med Sverigebåten till Stockholm i och med pappas jobb, så denna tavla för mig tillbaka till mina barndomsminnen vilket är väldigt härligt.

Historien bakom denna bild har, så som tydligt framkommer på bilden, med båttrafiken mellan Sverige och Finland att göra. Den är illustrerad av Erik Bruun och publicerad år 1957. Denna affisch är uppdaterad när fartygsföretagen BORE, FÅA och SVEA-linjen sammanslöts och blev till nuvarande Silja Line. Då gjordes affischen om och slutresultatet är den affischen som nu går att köpa.

Tavlan till höger heter "Close your eyes" och fångade mitt hjärta direkt. De finns så mycket i denna bild som får mig att känna stora känslor. Jag tycker färgkombinationerna är så vackra och den passar verkligen perfekt hemma hos mig. När jag ser på den ser jag mig själv. En person som har många järn i elden, men som har ett inre lugn och som vågar följa sitt hjärta mer för varje dag. Jag ser de små detaljerna som gör henne till just den hon är. Varje pusselbit är viktig. Jag ser styrka, lycka och kärlek.

Dessutom har den några budskapsord som jag själv kunde skrivit nämligen:

"Close your eyes. Follow your heart. Find your dreams. "

Dessa meningar läser jag nuförtiden varje dag, och de får mig att känna mig så glad och varm inombords. Perfekt att ha uppe på väggen om du frågar mig. Affischen är skapad av artisten Adrienn Széll som skapade bilden åt sin fyraåriga dotter. Széll och hennes familj lever i Ungern men besöker ofta Finland. De har förälskat sig totalt i Finland och känner sig som hemma här. Varje detalj på bilden föreställer minnen från tiden hon spenderat i Finland. Affischen vann tredje pris på Come to Finlands affischtävling "My Finland travel poster contest" år 2017.

Nu har ni fått se lite mer hur det ser ut hemma hos mig. Älskar verkligen ljuset och hur alla detaljer kommer så snyggt fram. Hörs imorgon, kram!