TRÄNAR FÖR ATT MÅ BRA

Hej kära ni. I skrivande stund dricker jag en kopp kaffe och samlar energi för att ta mig till gymmet. Har varit i skolan nästan hela dagen och kom hem för en tid sedan. Den här veckan har jag haft väldigt långa dagar i skolan, så jag var tvungen att ta ledigt hela veckan från jobbet.

Trots långa dagar har veckan ändå varit väldigt återhämtande för mig eftersom jag kunnat fokusera fullt ut på bara skolan och bloggen. Känns som att denna vecka var välbehövlig för min energi. Har kommit in i ett bra träningsflow nu också så det är skönt. Tappade bort träningen lite i början av hösten och det märks nu när jag börjat träna igen. Får typ muskelvärk efter varje pass haha, men snart är jag back in business igen.

Jag mår som bäst när jag tränar regelbundet och har verkligen försökt ta mig tillbaka till att ha det som en rutin i min vardag. När jag ännu idrottade var jag van vid att träna kring åtta-tio pass per vecka, så tränar såklart väldigt olika nu jämfört med då. Nu känner jag mig nöjd och glad om jag får in några pass i veckan och när jag känner att kroppen känns pigg och fräsch. Ingen press och prestationsångest får rum här, utan jag vill bara känna att det är kul och att jag blir glad av att träna. Om jag inte tränar och rör på mig får jag ont överallt. Min kropp stelnar verkligen ihop då så det finns många saker som motiverar för träning. 


Trots en dipp i träningen nu på hösten så har jag ändå försökt att inte lägga så mycket fokus och energi på att det blivit så. Träning ska ju vara något kul och något som gör att du mår bra, inte något som stressar dig. Jag hör ofta människor som säger att de måste till gymmet, att de måste ut och springa och att de måste träna hit och dit. Jag förstår att det kan kännas så ibland, men viktigt ändå att försöka tänka att du vill träna, du vill gå på gymmet, du vill göra det för att du mår bra av det, för att det gynnar din hälsa.

Jag brukar ofta få frågan vad jag tränar, så tänkte att jag sku dela med mig av det som en avslutning till dagens inlägg. Just nu tränar jag yoga minst en gång i veckan. Älskar det. Därtill blir det gym något pass och så kondition av något slag. Ibland får jag även möjlighet att spela tennis med Pappa vilket jag ser som bonusträning, en väldigt kul sådan. Jag tränar endast på dagar då jag känner att jag har tid och energi. Som jag sa tidigare vill jag att det ska känna så kravlöst som möjligt.

Nä hörni, dags för mig att sluta och istället ta mig till gymet. Senare ikväll ska jag se Okänd Soldat på bio, det blir supermysigt. Minns inte när jag senast ens var på bio så det ska bli kul att gå idag. Hoppas ni får en magisk fredag och att ni fick lite inspiration till träning av detta inlägg. Kram ❤️