Ett mer öppet och varmt samhälle

Idag på lektionen nåddes vi av de fruktansvärt tragiska och hemska nyheterna kring olyckan som skett i Raseborg. Mina största och varmaste tankar går till alla skadade, anhöriga och överhuvudtaget alla som på något sätt är inblandad i denna tragiska händelse.

Under dagen har jag följt med rapporteringen via Svenska Yles och YleX3M:s kanaler och reagerade på en väldigt viktig sak, som jag vill ta upp idag. Jag har nämligen hittat en bra sak mitt i det tragiska och hemska som jag vill lyfta upp, för att det är så fruktansvärt viktigt.

På både Svenska Yles sidor och YleX3M:s sidor har det publicerats telefonnummer man kan ringa till, om man behöver någon att prata med. Det har erbjudits möjlighet till att gå till något och prata, till att ringa, till att skriva, till att lyssna. Ja mycket stöd har erbjudits och mitt i det tragiska så sprids det öppenhet och värme, på ett sådant vis som jag inte tidigare har lagt märkte till att vi i Finland gjort eller gör.

Det känns som att vi äntligen tagit oss till den punkten där vi verkligen uppmuntrar folk att våga prata när det händer hemska saker som är omöjliga att förstå. Att vi erbjuder värme, gemenskap och någon som lyssnar i situationer som sliter hjärtat i bitar. Det gör mig varm i hjärtat och känns så viktigt. Ju fler som känner att de är omringade av kärlek och stöd, desto bättre. Ju fler som känner att de kan prata med någon om det känns som att de behövs, desto bättre. Om du känner att du vill prata med någon hittar du olika sätt att kontakta en hjälpande hand bland annat genom att klicka här. Ta hand om er <3