Billig tomat-och fetaostpasta - Snabblagad vardagsmat på endast 15 minuter

När jag senast delade med mig av min billiga, veganska tomat & linspasta, fick jag mycket positiv respons. Vegetarisk & vegansk mat, som även passar in i den lite snålare budgeten verkar det helt klart finnas intresse för, och tur är väl det eftersom jag lagar mest sådan mat! Denna pasta är underbart krämig samtidigt som den har en liten hetta i eftersmaken. Den går att svänga ihop på ett vips, vilket gör att den är en ständig favorit hemma hos mig när jag är hungrig och inte har lust eller energi att stå länge i köket men ändå vill äta gott. En kvart och så är middagen serverad, bra va? Nu till receptet!

Billig tomat och fetaostpasta

Tomat och fetaostpasta med kikärter

Recept 4 portioner

250 g kikärtor

minst 10 st. Körsbärstomater

100 g fetaost

2 msk olivolja

torkade chiliflakes

Salt & Peppar

Ruccola

Rågpasta

1.5 dl pastavatten

Gör såhär:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Jag brukar använda mig av pasta gjort på råg, tycker det är gott samtidigt som det är hälsosammare än vanlig vit pasta. Smaksak, så välj det du gillar bäst!

2. Skölj tomaterna medan pastan kokar och skär dem i fjärdedelar. Hetta upp en stekpanna och lägg i olivoljan. Häll ut och skölj kikärterna om du använder en sort som är i saltlag eller om du blötlagt dina kikärter.

3. Stek kikärterna i oljan på hög värme i någon minut. Tillsätt tomaterna och rör om hela tiden. Krydda med chili samt salt & peppar.

4. Häll ner pastan samt pastavattnet (1.5 dl) i stekpannan med kikärterna och tomaterna. Rör om och smula ner fetaosten. Låt allt värmas upp under omrörning och krydda om det behövs.

5. Lägg upp pastan på tallrikar, ringla över lite god olivolja, lägg några ruccolablad på varje portion och smula till sist över fetaost. Om du råkar ha kvar några extra körsbärstomater så lönar de sig att toppa pastan ännu med dem. Då blir de extra gott. Servera genast.

Hoppas det smakar :)

Ps. Behöver du variera pastan en aning? Jag brukar ibland hacka en gullök och steka den i olivolja innan jag går in steg två och steker kikärter. Dessutom brukar jag variera med pastan. Ibland kör jag rågpasta, ibland havrepasta med morötter eller rödbetor osv. Prova dig fram helt enkelt och våga variera!

*** Detta recept har jag själv tagit fram från grunden. Det är inte tillåtet att på något sätt kopiera innehållet (recept + bilder). Om du är intresserad av någon form av samarbete är du alltid välkommen att ta kontakt med mig så funderar vi vidare! ***