GULDKANT FÖR MIN SKULL

Denna vecka har verkligen rusat fram, speciellt helgen. Nu är det redan söndag kväll och jag har suttit och skrivit på ett arbete i flera timmar. Innan det var vi på yoga med mamma, så skönt sätt att börja dagen på. Har skrivit så mycket idag att jag kände att jag vill ta en paus från skolarbetet för att kika in här. Det är rätt intressant hur olika sorters skrivande tar olika mycket energi. Skulle kunna sitta och skriva blogginlägg i timmar utan att vara i behov av tydliga pauser, medan jag måste pausa rätt ofta med skolarbetet för att hålla koncentrationen uppe.

Hörni, idag tänkte jag skriva lite om en sak som jag lovat mig själv att göra, för att sätta en guldkant på min vardag. Som ni vet älskar jag mitt hem och trivs där så bra. Som ni kanske också vet, tycker jag miljön jag rör mig är väldigt viktigt om jag ska få fram min kreativitet på bästa sätt samt för att njuta lite extra av vardagen. Något som jag märkt att piggar upp mig rejält är blommor och därför har jag lagt upp in en ny kategori i min månadsbudget som heter guldkanter. Tanken med den är att med gott samvete kunna unna mig en bukett ibland.

En liten blombukett är ingen stor investering, ca 3-5 euro. Det känns som väldigt välinvesterade pengar med tanke på hur mycket de förgyller rummet. Så under hela hösten och vinter ska jag unna mig att ha en blombukett hemma då och då. Jag tror det kan vara bra att aktivt förgylla vardagen nu när vi går mot mörkare tider och många kan uppleva att det påverkar dem negativt.

Så mitt tips till er idag är att försöka hitta en liten detalj som ni vet att sätter guldkant på er tillvaro. Kanske det kan vara blommor, ett fint doftljus eller något extra gott kaffe att dricka på morgonen. Tänk er något litet, som du kan ha som en liten glädjespridare där hemma. Som jag sagt tidigare, så krävs det inte alltid stora grejer för att man ska uppleva en skillnad.

Brukar du göra något extra såhär på hösten för att pigga upp stämningen där hemma?