Vad skriver man?

Hej på er. Har suttit och funderat hela kvällen, hur fortsätter man efter ett inlägg som gårdagens, där det är så starka känslor och ämnen i fråga? Det är svårt tycker jag, att fortsätta som ingenting. Egentligen skulle min video publiceras idag, men jag känner att jag inte kan lämna detta här. Jag måste få skriva mer, imorgon fortsätter vi sedan som vanligt, hoppas även ni tycker det är en bra idé.

Internet fylls fortfarande av inlägg skrivna av tjejer som delar med sig av historier. Men det är inte som tur bara tjejer som reagerar, utan även en del killar som delar med sig av sina synpunkter. Många frågar sig hur man ska fortsätta detta. Så det inte bara blir något som bara rinner ut i sanden. Nu när man fått så många att reagera och förstå, vilket enormt problem vi står inför.

Jag har ingen snabblösning, inget råd som kommer få allt detta att sluta. Jag önskar dock att jag hade det. Men jag tycker det är så otroligt bra att detta tog över internet för några dagar. Att det verkligen tog plats, känns nästintill som att det är omöjligt att missa denna kampanj. Simon Granroth skrev på sin Facebooksida ett bra svar angående kampanjen som jag gärna vill lyfta fram. Detta är taget direkt från Simons facebooksida, och jag har självklart kollat med honom innan, att det är okej att jag publicera detta i mitt inlägg. Såhär skriver han:

Jag hade tänkt skriva något om #MeToo kampanjen. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Verkligheten slog till idag - i fejset och lite hårdare än vanligt. Så gott som alla mina vänner och bekanta som vuxit upp som kvinnor på den här planeten har oavsett kultur, ålder eller hudfärg upplevt sexuellt våld eller trakasserier. Fastän jag är medveten om siffrorna i statistiken och storyna i median går jag som många andra i min vardag och tiger och förtränger. Den här kampanjen fick det att kännas otäckt personligt och det var på tiden. Tack för det. Nu är jag arg och ledsen, men det var också på tiden. Så bestäm dig du också för att aldrig någonsin vara en bystander. Ingrip och konfrontera när du kan. Debattera, engagera dig och ifrågasätt när ingen annan gör det. #IWill

Jag tror detta är ett steg i rätt riktning. Att vi nu skapat medveten. Att fler fått upp ögonen och att fler förstår att dessa saker absolut inte får förminskas eller tystas ner. Vi måste göra som Simon säger: Ingripa & konfrontera, debattera, engagera sig och ifrågasätta när ingen annan gör det.

Ps. Om du känner att du vill läsa mer om detta ämnen rekommenderar jag dig verkligen att kolla in facebookgruppen Finlandssvenska bloggare, det har nämligen publicerats riktigt läsvärda ämnen under dessa dagar. Ett inlägg jag tyckte var väldigt bra, som var ur ett nattklubbsperspektiv är Janinas, som du kan läsa HÄR. Detta inlägg rekommenderar jag speciellt er som vet att det finns ens en liten chans att ni går på "Ollis" i Vasa att läsa.