Ska vi ta en kaffe?

Hej och glad lördag! Vet ni vad jag länge tänkt att jag vill bli bättre på? Att göra mer saker spontant i vardagen. Jag är verkligen expert på att ha planer, listor och program spikat flera dagar, ibland veckor i förväg. Jag gillar det, och mår bra av det. Gillar att veta att jag har planerat in tid för vänner och planerat in tid för måsten som måste fixas. Mina vänner är även likadana, så det är lätt att planera in träffar i förväg, och även nödvändigt för att hitta en gemensam tid. Dock har jag känt att det blivit lite väl mycket av det goda på sista tiden, att jag inte kunnat vara så spontan som jag gärna skulle vara, på grund av att jag haft så inspikat schema.

Därför lovade jag mig själv för ett tag sedan att börja vara mer spontan. Lägga in utrymme för mer spontanitet och för dagar som jag inte har någon aning om hur de kommer bli. Denna vecka har jag verkligen uppfyllt detta, hittat en balans mellan att ha planer och program samt att kunna vara spontan. Både i torsdags och igår var sådana dagar.

I torsdags var vi på ett bloggevent med @jenniifersplace och efter eventet stannade vi och pratade lite. Det kändes som att vi hade så mycket att prata om, och eftersom jag inte hade något annat inplanerat så tog jag tillfälligt i akt och slängde ur mig frågan: Men du, ska vi ta en kaffe? Jennifer var på min idé och vi satte oss inne på ett mysigt café och drack en kaffe samtidigt som vi pratade igenom allt som vi inte hunnit den senaste tiden. Så mysigt och kul med spontanitet. Efter en timme traskade jag hemåt, nöjd och glad.

Även igår blev det en spontan träff. Var och mötte upp några tjejkompisar och när en av dem sedan skjutsade hem mig bjöd jag in henne på lite mellanmål när hon sade att hon var hungrig. Hade typ ingenting i kylskåpet så jag slängde ihop lite powergröt (klick)åt oss och så satt vi och umgås samt åt gröt i några timmar, hur bra som helst ju. 

Så hädanefter kommer jag nog fortsätta planera in program och ha mina dagar rätt strukturerade, eftersom jag mår bäst av det. Men tänker helt klart börja lägga in mer utrymme för spontanitet, för det balanserar upp det planerade programmet så bra! Hur gör du som läser, är du en planerare eller superspontan?