HUNDRA PROCENT MINA EGNA

Hej kära ni. Idag vill jag skriva om något som gjort mig lite ledsen senaste tiden, fastän det egentligen inte är så stor grej men det är mycket jobb bakom för min del så därför vill jag ta upp detta. Det är nämligen så att många frågat mig senaste tiden var jag hittat mina recept ifrån. När jag berättar att jag helt själv experimenterat fram dem blir folk väldigt förvånade.
"Jahaa, jag trodde du bara skrivit av någon annans recept" brukar svaret lyda.

Jag kan förstå det, verkligen, för det självklara är kanske inte att man tänker att de recept jag delar är såna jag kommit på helt från grunden, men så är det. För mig kan det ta hur många försök som helst innan ett recept är tillräckligt bra för att jag ska godkänna det och vilja dela med mig av det här på bloggen. Det är mycket jobb bakom varenda ett. Ibland kan ett recept bli super på en gång, medan ett annat kan behöva flera försök innan jag känner mig nöjd.

Alla recept som ni ser här på bloggen är 100% mina egna, om jag inte tydligt skrivit ut något annat. Ett recept blir till av en tanke, på en smakkombination som kunde funka. Därefter experimenterar jag hemma, byter ut och lägger till ingredienser. Försöker få in min egna touch i dem, det vill säga att de ska vara goda men samtidigt ha en hälsosammare vinkling. Som ni kanske märkt har jag till exempel bytt ut vitt vetemjöl som anses vara det"vanliga" mot fullkornsmjöl i mina scones (här) dessutom experimenterat fram så att en del av smöret kan bytas ut mot kvarg.

Ett annat exempel är mitt pajdegsrecept (här). Där har jag också provat och funderat hur man kunde göra det lite hälsosammare, och slutresultatet är precis lika gott men hälsosammare. Det är klart man inspireras av andras recept, det sticker jag inte undan mattan, men så är det ju med allt. Man får ju en massa nya intryck hela tiden och genom den skapar jag sedan mitt egna. Det är en stor skillnad mellan inspiration och att kopiera.

Som ni kanske märkt har jag inte publicerat lika mycket recept nu på hösten som på sommaren och det beror helt enkelt på det jag berättade tidigare, att vissa recept kräver flera försök innan de blir bra. Samtidigt börjar det bli mörkt så tidigt nuförtiden + att det är mörkt på morgnarna så det är svårt att få till ett bra ljus att fota bilderna i. Försöker hela tiden hitta tid att experimentera fram nya recept, men det får gå lite efter hur mycket jag hinner.

Hoppas ändå att ni gillar de jag redan publicerat och att ni kommer gilla mina framtida recept. Har ca. 10 stycken jag just nu håller på och testar mig fram med så det händer mycket som ni inte direkt ser på bloggen. Kom ihåg att ni jättegärna får önska recept som ni skulle vilja att jag tar fram. Just nu är mitt fokus på frukost / mellanmål utan socker & vetemjöl samt veganska recept eftersom det är de jag fått önskemål om, men som sagt kommentera gärna om ni har några önskemål!

Nu är detta sagt och jag hoppas att ni frågar om det är något ni undrar kring ämnet. Kände ändå att jag ville ta upp detta både för att ni ska veta att jag absolut inte kopierar någon annans recept och för att ni ska få en liten inblick i hur recepten skapas. Nu ska jag ta och jobba vidare, har en hel del saker som ska fixas innan söndag. Skönt att för en gångs skull börja flera dagar på förhand. Kram på er! <3