DRÖMMEN OM INNSBRUCK

Idag i bussen påväg till jobbet läste jag @ellenwesterlund blogg där hon skrivit om en stor dröm hon har. Jag började fundera kring ämnet och kom fram till att jag nog alltid kommer vara en person som har både stora men även små, drömmar och mål. Jag gillar att fundera på hur framtiden kan se ut. Framförallt gillar jag att inte veta. Samtidigt kan jag ibland önska att man kunde få se in i framtiden gällande vissa situationer, men när jag tänker efter är det kanske bättre att man inte kan.

En dröm som jag haft i snart 10 år nu, men som jag inte pratat så mycket om, är att jag enda sedan 13-års åldern drömt om att någon dag bo i Innsbruck som är en stad i Österrike. Jag var där första gången som ca. 13 åring och jag minns att jag då tänkte "här vill jag bo en dag". Den känslan har hängt med mig sedan dess, och varje gång jag besökt staden har jag känt likadant.

Jag skulle vilja åka och jobba ett tag i Innsbruck. Känner inte, just nu i varje fall, för att flytta dit för gott utan mer att få prova på hur det är att bo där någon månad. Det känns som den perfekta staden som både har en storstadskänsla, som är otroligt vacker och som ligger nära naturen. En av mina favoritglaciärer ligger ca. 30-45 minuter därifrån. Älskar speciellt hösten i Innsbruck när det är sommarvärme i staden, och du kan åka upp till en glaciär om du längtar efter lite skidåkning.

När skulle jag vilja uppfylla denna dröm då? Jag vet inte riktigt men inte nu. Känns som en dröm som sku kunna mogna fram om ett par år. Just nu känner jag för att fokusera på mitt liv här i Finland men om några år skulle jag gärna prova vingarna därborta. Österrike har alltid varit ett av mina favoritland. Bilderna i detta inlägg är från Hintertux i Österrike som ligger rätt nära Innsbruck. När jag bläddrade igenom gamla bilder från Österrike blev jag lite nostalgisk, samtidigt som jag märkte hur glad jag ser ut på alla bilder. Det syns verkligen att jag trivs där. En dag hörni, då ska jag prova vingarna där. När det blir får tiden visa.

Har du någon stor dröm som du tänker på?