Gester som förgyller dagen

God kväll kära ni. Hoppas ni haft en fin dag hittills. Idag vill jag prata om något jag försöker göra allt mer i min vardag, nämligen små saker som förgyller vardagen för andra. Samtidigt försöker jag verkligen uppskatta extra mycket de sakerna andra gör för mig. När man tänker efter kommer man märka hur varje dag innehåller så mycket detaljer och gester som förgyller vardagen och som kan ge en bra känsla för hela veckan. De senaste dagarna har det hänt två saker som verkligen stått ut och blivit kvar i minnet och därför vill jag dela med mig av dem till er.

Den ena hände i måndags när jag var på jobb på kvällen och var så hungrig att jag kände mig svimfärdig. Då ringde jag min Pappa och frågade snällt om han hade möjlighet på vägen hem från sitt jobb, stanna via mitt jobb och lämna av lite mat. Underbar som min Pappa är så hämtade han lite mat åt mig, som bokstavligen räddade min kväll eftersom jag hade flera timmar jobb framför mig. En gest som förgyllde min dag enormt mycket. Att ställa upp för varandra och hjälpa till genom små gester är så fint enligt mig.

En annan sak som gav mig en härlig känsla, hände häromdagen när jag var i bussen påväg till skolan. Bussen var verkligen smockfull och de stod och satt människor överallt. En äldre dam tog upp två platser på grund av en stor väska och såg väldigt obekväm ut. Jag försökte kolla lite på henne för att se om hon behövde hjälp. Då sade hon åt mig att jag gärna får komma och sätta mig men att hon inte riktigt får sin väska flyttad så det blir väldigt trångt. Tillsammans hjälptes vi då åt och flyttade på hennes väska så hon kunde sätta sig bekvämare och så fick även jag plats på ett hörn. Så satt vi och pratade en stund i bussen och hon berättade att hon skulle på resa. När det var dags för mig att hoppa av önskade jag henne en trevlig resa medan hon tackade mig för att jag hjälpt henne med väskan och så önskade hon mig en fin dag. Jag blev så glad av mitt möte med den härliga damen. Resten av dagen gick jag runt och var på gott humör, säkert mycket tack vare en så härlig start på dagen. Så lite krävs, bara en hjälpande hand och några trevliga ord till en främling.

Att pigga upp andras dagar med små gester är sist och slutligen inte så tidskrävande men det gör stor skillnad. Man kan alltid hjälpa någon som ser ut att behöva hjälp med något. Överraska någon med en kopp kaffe eller ställa upp med något man vet den andra behöver hjälp med. Skicka iväg ett meddelande och önska en god vän en fin dag eller ringa åt släktingen som man inte pratat på länge med. Ge kompisen en lång kram när hen ser ut att behöva det eller fixa klart middag när ens partner kommer hem. Såna tankar såhär på en onsdag kväll, nu ska jag fortsätta med mitt skolarbete, kram på er!