Scones med havregryn och kvarg - Nyttigt och enkelt recept

Scones kan ju vara ett av de bästa sätten att lyxa till en dag på. Dessutom går det fort och är lätta att laga vilket gör att det oftast inte är några problem varken tid eller energimässigt att hinna svänga ihop en deg. Nygräddade med antingen sylt eller ost & smör kan ju vara ett av det bästa man kan ha vid frukostbordet eller till kvällsmål.

Jag gillar att byta ut smöret mot kvarg för att de inte ska vara så feta. Dessutom vill jag gärna göra dem lite hälsosammare och byta ut det vita mjölet mot lite mer fiberrikt. Sconesen får då en lite annan smak och textur än "vanliga", men jag gillar dessa bäst. Nedan hittar ni mitt recept på scones med havre & kvarg, hoppas ni gillar det!

 Scones med havregryn och kvarg

Scones med havre & kvarg

Recept 5 stycken scones

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 dl havregryn

  • 3 dl fullkornsvetemjöl

  • 50 g smör

  • 250 g kvarg

  • nypa salt

Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat. Bland alla torra ingredienser med varandra i en bunke.Tillsätt därefter smöret i bitar och vänd ner kvargen. Arbeta snabbt ihop till en fast deg med händerna. Degen ska inte vara lös men gärna lite kletig. Lägg ugnen på 230 grader. Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. Forma sconesen till bröd och picka försiktigt ett kors i varje. Ställ in i ugnen i ca. 15 minuter, håll koll så de inte bränns vid. Servera genast!

Hoppas det smakar :)

 Scones med havregryn
 Scones gjorda på kvarg

***Detta recept har jag skapat och tagit fram själv från grunden. Allt innehåll (recept + bilder) är skapat av mig. Det är inte tillåtet att kopiera detta recept eller bilderna i inlägget. Om du är intresserad av någon form av samarbete är du alltid välkommen att höra av dig till mig så funderar vi vidare!***