Våga ta besluten som gör dig lyckligare

Hej bästa ni. Idag vill jag prata om något som är så otroligt viktigt, nämligen att våga ta besluten för att bli lyckligare. Vi är många som har faktorer i livet som mer tar energi och glädje, än vad de ger. Det kan vara en relation, ett jobb, en hobby, ditt hem osv. Många kanske tänker att det inte finns några alternativ, att det nu bara är så. Men det finns alltid möjligheter och alltid alternativ.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att allt i livet kommer du knappast kunna påverka utan en del saker är trista och jobbiga men det finns saker som du kan göra något åt. Det går alltid att reflektera och fundera hur man kan göra för att bli lite lyckligare. Det kanske kan vara ett litet knep, som att lägga in en timme extra sömn per natt som gör att du känner dig mer glad på dagarna och har mer energi. Men det kan också vara svårare saker att återgärda så som relationer. 

Frågor att ställa sig själv om en energikrävande relation

Det kan hända att det finns någon i ditt liv som funnits där länge, men som du märker bara tar energi av dig utan att generera något. Du kanske vet att du skulle vara lyckligare utan, men du vågar inte ta steget. Då vill jag att du funderar lite extra kring två frågor och kartlägger situationen.

- Tar denna relationer mer än den ger?

- Går situationen att rädda eller är du bättre utan?

Jag tycker personligen att kommunikation är A och O. Ibland kanske personen i fråga inte vet om att du upplever att relationen bara tar energi och att den inte gör dig lycklig. Prata med personen, berätta hur du känner. Om det inte blir en förändring efter att du försökt prata med personen, kan det vara bra att fundera om personen verkligen ska vara en del av ditt liv. Det är stora frågor att fundera på men så viktigt.

KvistarMars.jpg

Se över ditt liv och hitta vägen till ett ännu lyckligare liv

Så idag uppmuntrar jag dig att se över ditt liv. Vad ger energi och vad tar? Vad kan du göra för att återgärda de faktorer som tar energi? Tänk utanför boxen. Ta beslut som känns bäst för just dig, inte för någon annan. Våga prova på det som känns spännande och lite läskigt.

Gå utanför din bekvämlighets zon. Gör mer av det som får det att pirra i kroppen. Det är ditt liv och dina känslor är viktigast. Följ din magkänsla och ditt hjärta. Prioritera och uppskatta dig själv. Våga ta svåra steg för att bli ännu lite lyckligare. Ingen annan kommer ta dem åt dig, utan det är bara du som har makten över ditt egna liv. Allt kan vi inte påverka, vare sig vi vill det eller inte men det finns mycket vi kan påverka och som det i längden lönar sig att lägga tid och energi på, kram❤️