Hur ser den perfekta morgonen ut?

Hej bästa ni. Hoppas er dag började smidigare än vad min gjorde idag. Märkte lite väl sent idag på morgonen, att det tydligen är busstrejk idag i Helsingfors och i princip alla bussar från Esbo till Helsingfors påverkas. Till slut kom det en buss som tog mig till Gräsviken. Skönt tänkte jag, nu är det bara metro och spårvagn kvar så nu kan det inte gå mer fel. Tänkte jag ja, tills jag började lyssna på vad som sades i metrons högtalare och det visade sig att även metron hade störningar och var försenad på grund av tekniska fel. Hade detta skett något år tidigare hade mitt humör snabbt förändrats från glatt till surt och jag hade känt mig irriterad på något jag ju egentligen inte kan påverka ett dugg.

Tack och lov har jag utvecklats och blivit bättre på den fronten. Istället för att bli irriterad, mailade jag min föreläsare att jag sitter fast i trafiken på grund av busstrejken, köpte mig en morgonkaffe och satte mig och väntade på någon form av kollektivt medel som kunde ta mig närmare skolan. Lyssnade på bra musik och njöt av att bara vara. Kom fram till föreläsningen riktigt pigg och på bra humör efter en sist och slutligen ganska skön morgon. Det är inte ofta jag hinner dricka morgonkaffet i lugn och ro om vi säger det så. I övrigt har dagen varit toppen och jag har gjort mycket kul. Bara för att morgonen börjar lite trögt behöver det inte automatiskt betyda att hela dagen påverkas. På tal om morgnar, Sevendays hade en lista för någon vecka sedan som handlade om just morgnar, tänkte att jag kunde avsluta detta inlägg med att svara på dessa frågor.

Det bästa med morgnar är: Att en ny dag väntar. Att du inte vet något om hur dagen blir. Jag gillar att vakna till en ny dag. Tror verkligen på ordspråket: Ny dag, nya möjligheter. Att det är bara du som kan bestämma vilken inställning du börjar dagen med, utan att påverkas av någon annan.

Då stiger jag upp: När jag måste och när klockan ringer. Måste ha väckarklocka annars finns det inte en chans att jag vaknar. Skulle kunna sova i evigheter.

Det här äter jag till frukost: Mackor med något gott pålägg, olika sorters gröt och chiapuddingar, helt beroende på vilken fas jag är i. Just nu äter jag mest overnight oats&chia, recept hittar HÄR .

Det första jag gör på morgonen: Nuförtiden lägger jag på en bra låt som det första jag gör. Därefter stiger jag upp, drar åt sidan mina gardiner och bäddar sängen. Sängen måste bäddas varje dag, gillar inte att ha den ombäddad för då känns hela rummet lite stökigt på något sätt.

Den perfekta morgonen ser ut så här: Den är lugn, med någon jag tycker riktigt mycket om och som jag kan prata om allt med, och skratta. Med gott kaffe och ett fantastiskt frukostbord i en mysig miljö. Med en massa tända ljus och bra bakgrundsmusik. Åh blir varm i hjärtat av bara tanken.

Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb: Hm.. En kvart kanske? För mig tar det inte länge att fixa mig och så utan det är frukosten som tar mest tid, därför måste jag stiga upp nästan en timme före jag ska åka. Min vardagssminkning går på ca. 5 minuter och så brukar jag duscha på morgonen så det får man också räkna in.

Mitt alarm på telefonen är: Hemskt? Haha.

Mitt bästa tips mot morgontrötthet: Skrev jag redan om tidigare i veckan (klick), dvs. att vakna med musik. Annars skulle jag säga att ett bra tips är att genast dra upp gardinerna för att få in lite dagsljus. Att öppna balkongdörren / ett fönster för att få in frisk luft och att inte ha för tajt tidtabell på morgonen utan att ha tid att i lugn och ro vakna.

Det var den listan det. Nu är jag nyfiken! HUR ser er perfekt morgon ut enligt dig? Dela gärna med dig <3