Tips för att bli bekväm framför kameran - Så blir du bra på bild!

I dagens digitala värld ställs vi inför situationer där de ska fotas rätt ofta vilket ibland kan bli obekvämt. Alla vill vi ju bli bra på bild men det kan ibland vara så mycket lättare sagt än gjort. Hur blir man bra på bild? Är en fråga som många säkert ställt sig själv någongång. Själv har jag också haft en hel del att jobba på när det gäller att bli bekväm framför kameran och därmed få naturliga och fina bilder.

corinneskrattar.jpg

Som vi alla vet så ger övning färdighet och numera känner jag mig rätt så bekväm framför kameran. Därför tänkte jag i dag dela med mig av mina bästa tips hur du blir bekväm framför kameran och därmed blir bra på bild! För när vi är oss själv och kan slappna av så får vi till bilder som känns rätt och naturliga. Nu till tipsen!

Tips för att bli bekväm framför kameran.

Fem tips för att bli bekväm framför kameran

1. Var snäll mot dig själv och låt inte din inre kritiker ta över. Vi har alla en inre kritiker som ser saker ingen annan någonsin skulle tänka på. Låt inte den kritikern ta över. Intala dig själv att du är vacker och du är fin precis som du är.

2. Be någon du känner dig bekväm med fota dig. Jag kan till exempel själv tycka ibland att det är riktigt jobbigt att bli fotad om det är någon jag inte känner mig bekväm med som står som fotograf. Däremot om det är någon som jag tycker det känns bekvämt med kan jag slappna av och vara naturlig framför kameran. Då blir det oftast också en hel del pajasande hehe. Veronica har ställt upp som fotograf nu några gånger och hon gör det så bra! Det hjälper verkligen när man får lite tips och framförallt när man man skämta till det lite och göra det naturligt.

Så blir du bra på bild!
Tips hur du blir bra på bild!

3. Var dig själv, skratta, le och sträck på dig. Ta plats helt enkelt. Flörta med kameran. Var naturlig och tänk "Jag är vacker", positiva tankar hjälper till så mycket!

4. Öva, öva, öva och ge inte upp. Det kanske klyshigaste man kan komma på, men det är så sant. I och med mina sociala medier har jag fått öva att stå framför kameran en hel del och i början tyckte jag det var rätt jobbigt om jag ska vara ärlig.

Nuförtiden känns det betydligt lättare vilket även gör att bilderna blir bättre. Mer jag. Jag är ju ingen modebloggare och tar inte heller outfitbilder men jag brukar vilja ha "fiilisbilder", för att göra bloggen och sociala medier mer personligt. Då vill jag förmedla mig själv och min positiva energi genom bilderna och det är betydligt lättare nu efter mycket övning.

5. Välj en miljö och kläder som du trivs i. Ska du fota bilder till något jobbrelaterat? Välj kläder du trivs i. Oavsett vad du behöver / vill ha för bild så är det viktigt att du bär kläder du trivs i och som du känner dig snygg i. När du gör det, kan du strunta i att tänka på hur du ser ut i kläderna för du vet ju redan att du ser så bra ut! Samma gäller med miljö. Välj en miljö där du trivs, de kommer göra stor skillnad.

Tips för att bli bekväm framför kameran - Så blir du bra på bild!

Nu vänder jag mig till dig som läser. Är du bekväm/obekväm framför kameran?Vilka är dina bästa tips?