Varför valde jag Hagalund?

Jag vet inte hur många gånger någon har frågat mig varför jag valt att bo i Hagalund istället för i Helsingfors. Det är många som säger rakt ut att de inte kan förstå varför jag valt som jag gjort. När jag förklarar varför, har det dock inte hittills varit någon som ifrågasatt det därefter. Orsakerna är många men den främsta är helt klart att jag får så mycket mer boyta här i Hagalund än vad jag får i Helsingfors med den hyran/budgeten jag har i dagsläget. Jag skulle ju kunna hyra en studielägenhet men eftersom jag flyttade såpass mycket under mina tre sista år i Sverige så ger bara tanken av att flytta mig rysningar. Att packa upp och ner alla saker lockar inte ett dugg. Eftersom jag då skulle måsta flytta bort från studiebostaden inom ett par år, kändes tanken inte så lockande. Dessutom har jag förstått att hundar oftast inte är välkomna i studiebostäder, vilket såklart inte skulle funka i och med att jag vill att Linus ska kunna vara hemma hos mig. Jag har också bott i både internat, små ettor och större ettor. Att nu kunna uppgradera mig till en tvåa på 48 kvadrat kändes lyxigt.

En annan orsak varför jag valde just Hagalund är för att det ligger så nära Helsingfors, endast 15 minuter tar det för mig in till stan vilket jag inte tycker är så tokigt. Dessutom är man mycket närmare naturen här och speciellt havet, vilket ni vet att jag älskar. Det känns även väldigt tryggt här och kollektivtrafiken går ofta och även på natten. Dessutom är det nära till alla butiker och köpcenter samt till både min familj, min kusin och min farmor. Fammo bor ju bara 150 meter ifrån mig och kusinen ca. 1.5 km. Även många av mina vänner bor inom några minuters bussväg. 

Det bästa med just min lägenhet är de stora fönstrerna som släpper in en massa ljus och den lilla skogsdungen utanför som jag blickar ut över varje dag. Inga betongväggar här inte ;) Dessutom är planlösningen riktigt bra och det finns en massa skåp. Jag hatar verkligen att inte ha ordning på mina grejer så det känns skönt att nu kunna ordna in allt i skåp.

Just nu trivs jag väldigt bra här. I framtiden kan jag absolut tänka mig att bo i Helsingfors men då vill jag ha en sådan ekonomisk situation som möjliggör att jag kan bo i en lite större lägenhet och på ett sådant område där jag trivs och känner mig trygg. Just nu har jag inte bråttom någonstans. Det är en skön känsla, att veta att man hittat sig ett hem ❤️