Efterlyser tålamod

Godkväll bästa ni. Förlåt för så sent inlägg. Dagarna går verkligen i fullfart just nu och jag hinner inte riktigt med. Nåväl nu fick jag äntligen en stund ledig för att hinna sätta mig ner och skriva. Idag tänkte jag berätta om en egenskap som jag har som jag helt klart måste bli bättre på.

Idag när vi höll på och fixade med min kommande sänggavel med Pappa så sade jag högt ut "Åh jag måste nog öva på mitt tålamod". Då log Pappa brett och sade: Ja du, det måste du nog hehe. Han har så rätt min Pappa, för jag har verkligen inte ett världens bästa tålamod med vissa grejer. I mitt liv händer det saker hela tiden och jag är van vid ett ganska högt tempo och att saker görs och fixas effektivt. Jag gillar det bäst så. När något däremot kräver mer tålamod, mycket fundering (så som till exempel en sänggavel haha) så börjar det klia i hela kroppen och jag vill genast börja peta på något eller fixa på något annat. Kan ibland bli riktigt irriterad på mig själv att jag inte kan hålla mig lugn och bara vänta lite. Detta händer dock oftast bara på min fritid om det handlar om något som jag inte är så insatt i, på jobb eller i skolan har jag på något sätt bättre tålamod, kanske för att jag vet att jag inte har så många andra val. Har inte dåligt tålamod när det gäller något som man måste fundera och klura på som jag känner att jag har koll på, men när det är något nytt som man funderar på och jag inte känner att jag kan bidra på något sätt, så blir jag otålig. Det är ju absolut inget fel att vara effektiv och att gilla att ta tag i saker, men det är också bra att ibland ha tålamod och fundera ut något i lugn och ro istället för att genast sätta igång. Det vill jag bli bättre på. Så från och med denna dag ska jag börja jobba på mitt tålamod.

Hur är det med dig som läser, har du bra tålamod?