Är du här nu hösten?

Hej från två helt utslagna på soffan. Jag ligger under min mysigaste filt och Linus i sin bädd. Har varit på jobb hela dagen och så hämtade jag Linus efter jobbet. Alltid lika mysigt när han är här. Fastän hundar inte kan prata som vi människor så kommunicerar de ju på sitt egna språk. Världens bästa. Nu ska vi dock börja röra oss mot stan, så det gäller att sluta dega i soffan. På tal om mys, idag tänkte jag svara på Sevendays höstlista, som en liten indelning till morgondagens inlägg som går i lite samma tema. Då kör vi!

  • Man vet att det är höst när: Det börjar bli kallt om kvällarna. När de tjockaste och mysigaste tröjorna lockar mer än någonsin och när man kan tända ljus på kvällen för att det är mörkt utomhus. När ishockey säsongen börjar och man packar undan de somrigaste sakerna. Ett tydligt hösttecken för mig själv är när jag får lust att färga orangea slingor i mitt blonda hår. Det händer varje höst och jag gillar verkligen att få lite extra höstkänsla med nyfärgat hår. Så Mikaela, om du läser detta, så vet du hur jag vill ha de när vi ses i September hehe ;)

  • Låt som ger mig höstkänslor: Hmm... Har ingen specifik låt, men brukade alltid lyssna på ASTE när vi var i Österrike på hösten så det är väl det närmaste jag kommer en höstlåt!


  • I höst vill jag klä mig så här: I mjuka mysiga kläder med både färg och lite neutralare. I långa kappor och mysiga halsdukar. Det är det bästa med hösten, när man kan gräva fram alla halsdukar.

  • Hösten doftar: Friskt och rent. Älskar doften av höst.

  • Det bästa med hösten: Myskvällar med ljus och härligt sällskap. Kläderna, de otroligt vackra färgerna som naturen skiftar i och så att det alltid händer så mycket spännande på hösten.
  • Det sämsta med hösten: Regnet. När det duggregnar och är lite halvtråkigt väder. Enligt mig är det tusen gången bättre om det ösregnar än om det duggregnar. Ösregnar det så höjer det bara mysfaktorn inomhus, duggregn däremot höjer nog ingenting haha.

  • Mat som jag förknippar med hösten: Svamp, soppor, nybakt bröd och hemlagad pizza.


  • En höstkväll spenderas: Med vänner och familj. Djupa diskussioner, god mat, massor med skratt och tindrande ögon. Med nya bekantskaper och med ett öppet sinne. Hösten är en bra tid för att öppna upp nya kapitel och för att pröva vingarna lite extra.


  • En sak jag ser fram emot i höst: Åh! Så mycket! Håller spänningen uppe och svarar på den frågan först imorgon.


Sen tycker jag det fattades en fråga så jag lägger in en extra själv och det är:

Vilka är dina bästa tips för en bra höst? Se hösten som en tid för utveckling och för nya tag. Ta tag i det du länge skjutit upp. Prioritera dig själv, fundera vad och vem som gör dig lycklig och umgås med dem. Njut av mysiga kvällar och roliga nätter. Njut av att krypa ner under täcket tidigt en kväll när du hör regnet smattra utanför. Var glad, lycklig och le. Våga gråta, berätta och framförallt våga vara dig själv ❤️