En vecka som studerande

Hej på er. Hoppas ni haft en fin kväll. Nouws portal har laggat massor idag, hoppas ni som läser inte märkt av det för mycket. Måste säga att jag haft lite blandade känslor med mitt byte hit, ibland tycker jag det är bra på Nouw medan jag ibland irriterar mig på att vissa funktioner inte finns och att det ofta laggar. Nåjoo i det stora hela är jag ändå nöjd! Tycker den nya designen och funktionerna verkar bra.

Idag har jag varit hela dagen i skolan och därefter ännu på inskriptionsfest vilket innebär i princip att ett nytt läsår officiellt drar igång. Vi fick höra tal av bland annat Arcadas rektor och Helsingfors borgmästare, riktigt intressant och festligt. Därefter skålade vi i skumppa och fick lite smått att äta.

Ikväll blir det sedan kick-off party och innan det ska vi mötas upp ett gäng studiekompisar hos mig. Vi är ett gäng som lärt känna varandra och som hängt ihop nu i skolan. Verkligen superkul att så snabbt lära känna nya människor och få nya vänner! Tänkte jag skulle berätta lite mer om min första vecka i skolan.

Nu har det alltså gått en vecka sedan skolstart och jag trivs superbra. Studierna verkar väldigt intressanta och de första föreläsningarna har dragit igång. En del av mina studier kommer vara på engelska vilket jag ser som något väldigt positiv eftersom jag ser det som en stor rikedom att få utveckla sitt språk. Mina klasskompisar är också super och vi har väldigt roligt ihop. Som ni kanske märker, kunde inte skolstarten börjat bättre. Lite tufft med långa föreläsningar men det är nog mer en vanesak! Ha en fin kväll allihopa, kram!