Göra annorlunda till något vanligt

I skrivande stund sitter jag i bussen påväg hem. Fick precis ett meddelande av min fina frissa Mikaela där hon skickade mig bilden ovan. Blev så glad att jag inte kunde vara utan att blogga om detta. Jag och Mikaela har pratat mycket om vitiligo och allmänt om vad man borde ta mer upp i skolan, så hon vet att detta är ett ämne nära mitt hjärta.

Som ni vet försöker jag hela tiden, så gott jag kan, sprida mer kunskap i speciellt Finland om vitiligo. Jag tycker det borde vara en helt naturlig del av vårt samhälle, att det förekommer sjukdomar som vitiligo och att det inte är något konstigt. Vi måste börja redan från när barn är små, att berätta om att alla inte ser likadana ut. Men hur? Kanske genom just liknande sätt som dockan ovan. Skapa leksaker, barbies, dockor, seriefigurer mm. med utseende som avviker sig från det vanligaste. Älskar när det nuförtiden finns dockor i olika former och storlekar. Nästa steg är nu dockor med annorlunda hud. Ju mer vi gör det annorlunda till något helt vanligt, desto lättare kommer det vara för framtidens barn att acceptera och tycker om sitt och andras unika utseende. Det tycker jag, vad tycker du?