Fantastisk frukost i Helsingfors

Godkväll. Har ni haft en fin helg? Min har varit superbra. Fylld med precis det jag känt för att göra, mycket kompisgäng (har verkligen varit supersocial i helgen, så kul!) och så har jag pysslat här hemma. Har inte hittat någon bra ordning i köket men idag tog jag tag i allt och sorterade om typ allt i köket, samtidigt som jag pratade ett maratonsamtal med en god vän. Perfekt att kombinera något som måste göras samtidigt som man pratar i telefon. Nu är allting i mycket bättre ordning, så skönt. Jag är verkligen supernoga med att det ska vara ordning i skåp och lätt att hitta saker så ordnar om så många gånger tills jag är nöjd. Nästa år ska man göra om köket i min lägenhet, det ser jag mycket fram emot. Ojdå, nu kom vi på ett sidospår. Dags att snacka lite mer om helgen fynd.


Denna helg har helt klart varit en brunch helg. Jag har brunchat både idag och igår hehe. Som ni vet älskar jag bruncher, så har verkligen njutit fullt ut i helgen! På lördag var vi med Linn på brunch på ett ställe jag aldrig provat förut nämligen Levain på Vävaregatan. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig så gick dit med ett väldigt neutralt sinne. När vi kom in möttes vi på en gång av en magisk doft av nybakt bröd. Framför oss var det uppradat med olika bakverk och bröd. På tavlan kunde vi läsa menyn som bestod av olika rätter man kunde beställa som frukost / brunch.

Mitt val föll på en ägg-macka med spenat, en stor kopp kafé latte och så delade vi på en våffla med färska bär. Precis allt smakade helt otroligt gott! Alltså verkligen. Brödet var bakat på plats och alla smaker var i perfekt balans. Mätt blev man också. Äggmackan hade det lilla extra så som jag alltid söker när jag går ut och äter. Känns alltid lika bra när man besöker ett nytt ställe och blir nöjd. Rekommenderar verkligen alla att besöka Levain om ni rör er i Helsingfors, ni kommer inte bli besvikna!

Nu ska jag fortsätta med min middag och snart ska jag iväg för att spela tennis med Pappa. Ha en fin kväll kära ni. Kram!