Rabarber och hallonpaj med täcke gjort på havregryn och rågmjöl

Hej och glad söndag på er! Söndag känns verkligen som den ultimata bakdagen. Idag har vi bakat både nytt bröd och just nu är en fantastiskt lök&plommon paj i ugnen. I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg. Tänkte att jag skulle dela med mig av detta recept åt er idag om någon av er kanske är baksugen. Denna slår verkligen aldrig fel, smakar så gott. Enligt mig är kombinationen hallon och rabarber helt fantastisk och täcket av råg & havre är verkligen pricket på i:et.

Nedan hittar ni receptet!

Rabarber och Hallonpaj med havre & rågtäcke

1.5 dl havregryn

1.5 dl rågmjöl

90 g smör

0.75 dl socker

200 g frysta hallon

2 st. rabarberstjälkar

Kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smöret, skär det i bitar och lägg det ner i en bunke. Tillsätt alla torra ingredienser och knåda ihop det till en fast deg. Låt degen stå en stund i kallt. Ta fram en ugnsfast form och smörja den med smör. Ta fram hallonen och häll dem ner i formen. Hacka rabarbern i några millimeter stora skivor och fördela hallon och rabarber jämnt över hela formen. Pudra över ett tunt lager av kanel.

Ta fram pajdegen och fördela den över hallonen och rabarbern. Lägg in i ugnen på mellersta fasen i ca. 20 minuter. Håll koll så att pajen inte bränns! Servera som så eller med lite vaniljglass, yoghurt eller grädde.

Hoppas det smakar :)