Jag har ju faktiskt tid

Hösten för mig har i tio års tid varit en tid då det varit dags att säga hejdå, packa väskorna och åka iväg. Denna höst är väldigt annorlunda på många sätt eftersom jag i år inte ska någonstans, jag bor ju faktiskt nu i Finland och ska vara hela hösten i princip på samma ställe. Jag märker att mitt tankesätt är lite inställt på det vanliga, att helgerna börjar ta slut och den årliga flytten närmar sig. Jag kan liksom inte få ihop det att jag inte är påväg någonstans. Att jag faktiskt har tid och inte behöver försöka klämma in allt på en helg.

I och med att jag känt mig hängig i flera dagar i veckan och att de senaste helgerna varit rätt så fartfyllda med sena nätter, kände jag att jag verkligen ville åka ut till landet och hänga med mina föräldrar. Bara vara, äta gott och gå långa promenader i svampskogen. Hela torsdagen och fredagen velade jag om jag skulle åka hem redan på lördagen för att också hinna spendera tid i stan med vänner. Försökte tänka ut hur jag kunde göra allt jag vill göra under en helgs tid, när jag till slut kom på att jag behöver ju inte längre tänka så. Jag har ju faktiskt tid.


Så denna helg spenderar jag på landet och bara njuter av lugnet och av att umgås med familjen. Nästa helg blir sedan en helg i stan med vänner. Mera kvalité och umgänge i lugn och ro. Det känns så skönt och samtidigt konstigt att veta att jag hinner göra allt det jag vill göra, att ingen deadline kommer emot. Det känns bra att hösten kan vara lugn och i den takten den blir. Att jag har massor spännande att se fram emot, men samtidigt inte har hela hösten färdigt planerad. I vanliga fall brukar jag ha varenda vecka planerad och klar fram till jul. 

Idag kan man minst sagt säga att det varit lugnt, så som jag önskat. Vi har ätit gott, varit nästan fem timmar ute i svampskogen (vi hittade massor, jippieee!) och snart blir det bastu. Har spenderat hela dagen i mina mjukaste och skönaste kläder. Precis en sådan helg jag behöver för att vara pigg nästa vecka när skolan börjar. Ha en skön lördag kväll allihopa <3