Picknick på bryggan

I tisdags hade vi en fantastiskt fin kväll med Cessi. Cessi hade lagat en god sallad åt oss som vi sedan tog med och åkte ner till stranden. Stannade förbi ett café och köpte med oss kaffe och så satte vi oss vid en brygga och åt. Det var så himla härligt. Verkligen en sommarkväll man kommer minnas när det är vinter. Många tänker alltid att det krävs så mycket för att få till en härlig kväll, men jag tycker oftast de blir som bäst när det är enkelt. En sallad, lite bröd, kaffe och en filt. Bra sällskap, havet och du har en fantastiskt kväll framför dig.

Snart flyttar Cessi tillbaka till Vasa vilket känns så tråkigt. Vi har blivit vana att kunna ses när vi vill och det kommer helt klart bli tråkigt nu när det igen är hundratals kilometer mellan oss. Däremot kommer det ju betyda att jag åker upp och hälsar på i Vasa, hoppas jag hinner träffa mina härliga vasabloggare då också!

Efter vi ätit och njutit av kaffet blev det en fantastiskt vacker solnedgång. Cessi frågade om jag ville ha lite bilder till bloggen. Så skönt med kompisar som erbjuder sig direkt, alltid lite småjobbigt att fråga om någon orkar fota hehe. Under hela kvällen hade jag känt av en liten huvudvärk, men ganska direkt efter dessa bilder togs började den dunka på allt starkare. Till sist blev det så illa att jag var tvungen att åka hem. När jag kom hem hade jag svårt att stå upp eftersom det gjorde så himla ont i huvudet. Gick och la mig direkt och vaknade nio timmar senare, med lite mindre huvudvärk som tur. Igår kom dock huvudvärken tillbaka och inatt har jag mått riktigt illa. Vaknade upp på morgonen med en fruktansvärd migrän så har mestadels spenderat denna dag i ett mörkt rum. Därav även orsaken till att gårdagens inlägg uteblev.

Har inte haft migrän på flera år. När jag var yngre brukade jag få det i början av säsongen när min nacke blev så stel av att ha på sig skidhjälmen så mycket. Jag tror att boven denna gång är mitt väldigt stillasittande arbete. Min kropp är helt enkelt inte van vid att sitta framför en dator så mycket som jag gjort. Detta innebär att jag verkligen måste skärpa mig med träna rörlighet och hela tiden sitta ergonomiskt rätt. Ska även försöka ta upp yogan igen som varit på sommarpaus. Tror detta är något många av oss borde tänka extra mycket på, hur vi sitter när vi använder en datorn. Påminna oss om att röra ofta och mycket på axlarna och att göra sådan träning som ökar rörlighet och blodcirkulationen i nacke-axlar partiet för att inte stelna ihop.

Märker du av att du stelnar till / får huvudvärk om du sitter mycket framför datorn? Brukar du aktivt tänka på hur du sitter när du jobbar?