Jag drömmer högt

Igår lade jag ut denna bild på Instagram med texten:

Jag drömmer om att i framtiden kunna leva, åtminstone delvis, på att blogga & på att hjälpa andra att hitta en vardag de trivs lite extra bra i. Att dessutom kunna lägga ner mycket tid på att skapa recept och laga mat, hade gjort det ännu lite bättre. Jag hoppas det kommer en dag när jag kan titta tillbaka på denhär bilden och tänka att "Yes jag fixade det" 💪🏼😎 Man måste våga drömma mycket, jobba hårt för sina mål o sen får framtiden visa resten

Responsen jag fick på min bild och text gjorde mig tårögd. Det finns så många fantastiska människor därute som ger en så mycket kärlek och glädje. Tänk att jag ännu till har lyckan att få kalla dem mina vänner. Att få dela livets resa med dem, helt fantastiskt.

På något sätt kan jag ändå inte låta bli att lite bygga vidare på denna text. Igår bestämde jag mig för att börja skriva på svenska på Instagram, för att mer naturligt få fram text som beskriver varför de bilderna som visas där, finns där. Dock kommer instagram aldrig att kunna jämföras med det jag delar med mig här på bloggen. Det känns som att det är här jag kan spinna vidare på tankarna och jag gillar att kunna dela tankarna med just dig som läser. Såklart finns det tankar som aldrig kommer skrivas här på bloggen. Saker i mitt liv som är för privata för att skrivas ut. För så som jag sagt förut, så händer det mycket som inte nämns här och det tror jag är ganska sunt. Jag tror att det är bra att prata och skriva om mycket, men att också hålla de sakerna för sig själv, eller endast med sina närmaste, som känns för privata och stora att skriva om. Var gränsen går, bestämmer var och en själv. Men detta är en sak jag vill skriva om, något jag vill dela mina tankar med er om.

Oookej, än en gång kan det konstateras att jag lyckats ta mig in på ett sidospår och skriva en massa innan jag ens kommit fram till dagens tema, nämligen förlängning på gårdagens instagram bild. Hänger ni ännu med eller har ni somnat? Hehe.

Jag får ofta frågan vad jag vill jobba med i framtiden, hur länge jag vill blogga, vad jag brinner för, om jag verkligen tror jag kan livnära mig på branschen jag vill ta mig in på osv. Det är stora frågor, med långa svar. Det är också ämnen jag tagit upp förut, och det är ju inte direkt någon hemlighet att jag önskar, så som jag även skrev på Instagram, att bloggande, matlagning och framförallt livsstilsrådgivningen en dag är mer än bara hobbyn för mig. För mig hade det varit så häftigt. Jag tar det absolut inte som någon självklarhet at det kommer hända, men jag jobbar varje dag för att komma närmare denna dröm. Jag tror verkligen på att man ska våga drömma och våga sikta högt. Våga ha mål och våga jobba för dem. Jag är så trött på att höra hur människor pratar lite nedlåtande om de som vågar satsa på drömmar som inte är "normala", vad nu det normala egentligen är, är sen en helt annan fråga. Jag vet att den branschen jag försöker kämpa mig in i, är en bransch som många älskar och många hatar. Låter jag de negativa åsikterna stoppa mig? Nej. Jag blir ju inte lyckligare av att sträva efter något som andra tycker jag borde sträva efter, och knappast blir någon annan heller det. Jag tycker vi nu kan komma överens om att vi alla ska våga drömma, sätta mål som någon annan kanske tycker är orealistiska men som du ser att kan vara fullt möjliga men som kräver hårt arbete. Att vi vågar drömma och också vågar misslyckas. Att du gör det som känns rätt för just dig. Sikta högt och låt framtiden visa resten ❤️