Sambandet mellan en kylig sommar och kämparglöd

Från en seglats där jag envisades med att ha på mig bara linne och shorts vilket också resulterade i att varenda litet hårstrå på min kropp stod rätt ut.

Hej på er och trevlig kväll. Hoppas veckan börjat bra. Min började väldigt tidigt och har flutit på rätt bra. Hade ett himla bra flow på jobbet idag så jag passade på att jobba en lite längre dag idag för att kunna gå lite tidigare imorgon. Gillar känslan att kunna jobba längre en dag och kortare nästa. Okej, nog pratat om jobb. Istället vill jag ta upp något som jag inte kan sluta skratta, förundras och vara lite stolt över, nämligen vår envishet angående vädret.

I helgen har det varit både supervarmt och skönt på dagarna, men även riktigt kyligt på morgnarna och kvällarna. Oavsett temperatur under helgen så åt vi varje måltid utomhus. Ibland iklädd shorts och linne och ibland i dunjacka. Haha, alltså dunjacka i juli är nog inte helt vanligt. Men någonstans inbyggd i mig så finns det en inställning att är det sommar så är man ute, oavsett temperatur och väder. Jag verkar dela denna inställning med nästan hela finska folket, och kanske också med våra vänner i andra nordiska länder? Jag vet inte hur många bilder som jag sett i mitt facebooks-flöde på människor som sitter i regnjackor utomhus och fikar trots att det ösregnar, eller med dunjackor och tio filtar.

Den vackraste solnedgången jag vittnat i sommar kl. 03.30 på midsommarafton. Huttrandes satt vi på ett berg och njöt. Så värt att frysa för.

Trots att det är lite galet att klä på sig dunjackan för att äta utomhus istället för att sitta inne så gillar jag det. Jag gillar att man verkligen försöker ta ut allt vad man kan av sommaren. Att terasserna är fullsatta sent på kvällen, trots att alla gäster sitter under filtar för att inte frysa. Att det inte är vädret som avgör utan inställningen. Dock är det ju bra att ha lite vishet med sig också, ösregnar det så är det faktiskt helt okej att gå in. Men jag tänker att vi borde ta med oss mer av denna inställning till även andra stunder i livet. Att aldrig riktigt sluta kämpa, oavsett om det handlar om att äta hela middagen utomhus eller om det handlar om att ta sig in till skolan du länge drömt om eller att fortsätta söka efter drömjobb trots att du fått flera nej efter varandra. För kan vi sitta utomhus bara vi tar på oss tillräckligt kläder så kan vi också fortsätta kämpa med att ta oss närmare vårt mål, bara vi tar hjälp av lite mer hjälpmedel.

Nästa gång du får ett nej på jobbet du sökt och du känner att det aldrig kommer då. Tänk då på den där kyliga sommarkvällen i Juli när ni hade bestämt er för att sitta utomhus. Vad gjorde du för att fixa det? Jo du kanske hämtade en filt eller en jacka. Vad gjorde du om du fortfarande frös fastän du hade både jacka, långbyxor och filt? Jo, du kanske hämtade ytterligare än filt. Varför inte göra likadant med jobbet? Du kanske kan fråga en vän eller familjemedlem om de kan läsa igenom ditt CV, för att kunna komma med synpunkter för att göra det lite extra bra?Hitta något hjälpmedel som gör att du fortsätter söka jobb eller som gör dig motiverad att fortsätta kämpa mot ditt mål, vad det nu än må vara. Nu kanske du som läser tänker att jag är helt ute och cyklar och att detta är det mest långsökta inlägget du någonsin läst. Men om du tänker efter noga, så kanske det inte är så tokigt tänkt ändå?