KafeRang Nytorget - Ett café värt ett besök om du befinner dig i Stockholm

Ibland slår det mig att jag aldrig skrivit blogginlägg som jag tänkt skriva. I mitt huvud har de planerats så länge och "skrivits" så det blir helt enkelt omärkt att det aldrig blivit gjort. Nåväl, här kommer ett sådant inlägg, nämligen ett inlägg om ett café vi besökte när vi var i Stockholm i Maj, som jag direkt kände att detta måste jag tipsa om. En del av er läsare verkar röra er mycket kring Stockholmsområdet och tänkte därför att det kunde vara kul att tipsa om detta café, ifall någon av er missat det. Samtidigt bra tips för mina finska läsare om ni besöker Stockholm någon gång.

Kafe Rang hittar ni på Skånegatan 81 på Södermalm. Googlade runt att det verkade finnas ett annat också, men det vi besökta var detta på Söder. Kaféet ser inte så speciellt ut på utsidan så som det gör inomhus. Fantastiskt fin inredning med fina detaljer och känsla. Perfekta kafékänslan om du frågar mig.

På menyn fanns en hel del. Vi var där för att äta frukost så för oss blev det yoghurt med färska bär & granola, en ordentlig ostmacka (med senap som de gärna kunde skippa, hehe) och avokado & äggmacka. Två stora kaffe latten ännu till det och den optimala frukosten var framför oss. Det råkade sig även så lyckligt att personalen var lite ouppmärksamma när de tog vår beställning så de gjorde dubbla yoghurtportioner åt oss fastän vi bara beställt en. De märkte detta först när vi kommenterade att vi bara betalat för en, så de biöd på den andra. Snällt och bra kundservice! All mat smakade väldigt gott, förutom senapen då, men överlag riktigt gott.

Skulle jag öppna ett café så tror jag det hade varit lite liknande som Kafe Rang med en fin inredning som ger en varm och mysig känsla. Med rätt enkla produkter och bra råvaror. På mitt kafé skulle allt vara hemlagat och det skulle alltid dofta nybakt bröd och bullar där. Vem vet kanske jag någongång öppnar ett kafé, haha? För att detta inlägg inte nu blir till ett inlägg om mina framtida drömmar istället för ett kafétips så är det dags att avsluta med att säga att jag rekommenderar Kafe Rang åt alla som rör sig i knutarna, verkligen en positiv upplevelse! Har ni besökt kaféet och hur upplevde ni det isåfall?