När man hittar tillbaka till gammal glädje

Idag har det tagit mig ett tag för att komma fram till vad jag vill blogga om just idag, men efter en kväll med fantastiska vänner kom inspirationen tillbaka som en blixt. Idag vill jag berätta åt er om något som jag hittat tillbaka till. Något som jag höll på med när jag var liten men som jag valde bort i något skede när skidåkningen började ta upp i princip varje lediga vakna timme. Jag pratar om en gammal hobby, nämligen segling.

En sak som jag är fantastiskt glad och tacksam över är att mina föräldrar lärt mig, enda sedan liten att älska havet så mycket som jag gör. Att de delat med sig och visat mig glädjen som något så stort och fint kan ge. När jag var yngre tävlade jag i segling, men som jag skrev, valde jag bort den hobbyn när skidåkningen tog över. Under alla mina år på denna jord har jag älskat att vistas på havet, oavsett om det varit i en stor båt, liten jolle eller kajak. Nu på senare år har jag börjat hitta tillbaka allt mer till seglingen, och nu senaste året känns det som jag fastnat för denna hobby igen. Igår var det faktiskt jag som föreslog om vi kunde dra ut och segla en kvällsseglats och oj vad jag njöt. Det är som att gammal glädje väcks igen, och jag börjar minnas vad det var som var så roligt med denna hobby.

Det känns som att jag lämnar alla måsten och jobbiga tankar i hamnen när man kastar loss. På havet finns bara känslan av att vara där just då i den stunden. Bara njuta, koncentrera sig på vart man är påväg, på vinden, på seglen och på att bara vara där. Njuta av vackert väder (om man råkar ha det) och kanske någon god matbit. All mat och fika smakar lite extra gott på havet. Det går just precis så fort eller långsamt som det blåser, och det finns inget som ens heter stress.


Tänk att man kan hitta tillbaka till en gammal hobby såhär efter flera år. Igår var det jag som höll i rodret när vi tog iland i hamnen, vilket jag inte gjort med stor segelbåt tidigare, och jag blev så glad när det lyckades hur bra som helst. Har ju tagit i land med mindre båtar flera gånger men aldrig med större så det var kul att prova. Ringde till och med Pappa efteråt för att berätta, haha. Jag hoppas vi hinner ut fler svängar ännu denna sommar, åtminstone är en seglats till Borgå inplanerad i slutet augusti. För mig är det inte så stor skillnad om man är ute någon timme eller flera dagar, huvudsaken att man kommer iväg. I augusti blir det åtminstone en natts övernattning så det blir kul. Då kan det dock vara lite kyligare än igår, men som tur finns det bra kläder för alla väder. Hoppas Juli ännu bjuder på fint väder för då kommer ni helt säkert hitta mig ute på havet med seglen hissade och ett stort leende över hela ansiktet.

Har du som läser någongång varit med om att du hittat tillbaka till en hobby eller kanske en gammal passion? Berätta gärna <3