Hemlagad ärtpestopasta på under 20 minuter

Under fina sommardagar står jag ogärna flera timmar i köket. Då passar det bra med mat som går fort att tillaga, så som denna ärtpesto pasta. Otroligt god, fräsch och snabblagad. Nedan hittar du receptet!

artpestopasta.jpg

Ärtpestopasta på under 20 minuter

Recept fyra portioner

4.5 dl upptinade frysta ärter

0.5 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön

0.5 dl färsk mynta

salt & chiliflakes

0.75 dl olivolja

skal och saft från 1 lime

Tillbehör: Pasta

Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Lägg i ärterna, sesam och solrosfröna, myntan och olivoljan i en mixer. Tillsätt ännu rivet limeskal och salt samt chiliflakes. Mixa så att det blir en jämn smet. Smaka av och krydda ytterligare om det behövs.

Häll ut pastavattnet när pastan kokat klart. Lägg i 3/4 av peston i kastrullen med pastan och rör om. Lägg upp i skålar och toppa med en matsked pesto samt chiliflakes. Pressa till sist lite limesaft över varje portion. Servera till en somrig sallad.

Hoppas det smakar :)