Footlose på Raseborgs Sommarteater

Såhär på en regnig dag som denna, passar det bra att blicka tillbaka på söndagen när det var strålande fint väder och vi var på Raseborgs Sommarteater. Jag har besökt sommarteatern varje år sedan jag föddes. Många av mina finaste sommarminnen är från just dessa dagar. Det är något magiskt med en tradition som denna, den står en lite extra nära hjärtat. Under årens tid har vi fått se allt från Ronja Röverdotter, Sound of Music till Annie. I år spelar de pjäsen Footlose.

Enligt tradition bakade vi på förmiddagen för att ha nybakt fika med på picknicken som äger rum innan teatern börjar. Vi är ett gäng på kring 30 personer som går tillsammans varje år och vi brukar alltid börja med att träffas och fika tillsammans. På menyn brukar alltid för min familjs del stå nybakta pizzasnurror, kanelbullar och kaffe såklart. Lika gott varje år. Just på denna dag känns det som att de smakar lite extra bra.

Pjäsen då? Den var som alltid riktigt bra och innehöll både allvarliga som glada episoder. Fantastiska skådespelare med sångröster som får en att rysa till. Som ni kanske minns betyder musik väldigt mycket för mig och speciellt live-musik kan verkligen skapa starka känslor för mig. Helt fantastiskt att höra, speciellt de unga skådespelarna, ta i allt vad de har och sjunga så otroligt vackert.

Lite extra roligt i år var att min vän Alfons var med som en av skådespelarna. Ett solo fick vi också höra, där han rockade loss med cowboyhatt så som ni kan se på bilderna. Jag rekommenderar, så som jag gör varje år, alla att gå och se på Raseborgs Sommarteater. Gör som vi och gör det till en heldags utflykt. Köp eller laga gott fika, besök slottsruinerna, om ni inte gjort det innan, och njut av fantastiskt finlandssvensk teater utomhus. Jag lovar er, ni kommer inte bli besvikna. Det finns nämligen en orsak till att vi återvänder år efter år och har gjort det så länge alla vi kan minnas <3