Sommarkänslor och helgens planer

Hej på er och glad fredag! Ni vet inte hur skönt de känns att det nu är helg. Känns extra bra nu när det dessutom drar in varma sommarvindar. Nu kan vi väl äntligen få ordentlig sommar? Känns som om jag skrivit typ 10 gånger denna sommar "det känns som att sommaren äntligen är här" och sedan har sommaren försvunnit nästa dag, men NU tycker jag verkligen det är dags att vi ska få njuta av flera veckors sommarvärme.

I skrivande stund sitter jag hemma på balkongen. Jag slutade rätt tidigt idag, bestämde mig för att jobba in timmarna nästa vecka istället och jobba kortare dag idag. Känns som om jag behöver någon timme längre helg. Idag kommer ett gäng härliga vänner hem till oss på middag, det kommer bli toppen. Ska börja förbereda maten nu efter jag bloggat klart. Gillar verkligen att få gäster, tycker det är så roligt att pyssla hemma innan gästerna kommer och så njuter jag så mycket av att hemmet fylls med vänner och man får umgås och bara ha det roligt.

På tal om roligt, bilderna i dessa inlägg kommer från onsdagen när jag träffade min kompis Sofia efter jobbet. Först åt vi middag och så vandrade vi runt lite i butiker. Avslutade sedan med att åka ner till stranden och ta varsin kopp kaffe på Mattolaituri. Enligt mig är ett av det bästa med Helsingfors att det ligger vid havet. Jag tar alltid alla tillfällen jag hittar att vistas vid havet. Denna gång valde vi Mattolaituri eftersom det känns som det optimala stället att spendera en solig sommarkväll på efter jobbet.

Helgens planer då? Idag blir det som sagt middag för hela slanten och imorgon åker vi mot Ekenäs och till slut Hangö. Det är den årliga Hangöregatta & Raseborg helgen som varje år är en stor helg för mig. Det råkar sig nämligen att jag brukar både vara med på Regattan och så går vi alltid på Raseborgs Sommarteater under samma helg. Detta år är inget undantag och imorgon styr vi som sagt mot Hangö där vi kommer spendera lördagen. En kompis till mig ordnar en stor fest på kvällen och innan det möter vi upp några andra vänner. Det blir med andra ord en hel dag i Hangö. Sedan kör vi ut till Skåldö på natten. Regattan är en väldigt rolig tillställning eftersom det alltid innebär att man träffar mycket vänner. Hangöregattan är alltså en seglingsregatta som blivit till en festhelg för många. Eftersom jag seglat förut har jag många vänner som seglar plus att andra vänner från olika kretsar brukar samlas i Hangö under denna helg. Med andra ord utlovas mycket vänner, skratt och kramar!

På söndag är det sedan dags för Raseborgs sommarteater och min årliga baka bullar rutin, men mer om det berättar jag på söndag. Nu ska jag börja med maten. Ha en fantastiskt kväll allihopa, vi hörs imorgon :)